درمان آکنه با مینوسایکلین خوراکی

به گزارش تور ارمنستان، مینوسایکلین آنتی بیوتیک خوراکی است که معمولاً برای درمان آکنه تجویز می شود. مینوسایکلین متعلق به دسته ای از آنتی بیوتیک هاست که تتراسایکلین ها نامیده می شوند. داکسی سایکلین و تتراسایکلین هم متعلق به همین دسته هستند و

درمان آکنه با مینوسایکلین خوراکی

مترجم: امین حسین پور

منبع:راسخون

مینوسایکلین آنتی بیوتیک خوراکی است که معمولاً برای درمان آکنه تجویز می شود. مینوسایکلین متعلق به دسته ای از آنتی بیوتیک هاست که تتراسایکلین ها نامیده می شوند. داکسی سایکلین و تتراسایکلین هم متعلق به همین دسته هستند و برای درمان آکنه هم استفاده می شوند. از این دسته، مینوسایکلین گران ترین گزینه است. ولی، هنگامی که آنتی بیوتیک های دیگر برای آکنه مؤثر نیستند می تواند مفید باشد. از مینوسایکلین سال هاست که برای درمان خصوصاً آکنه التهابی استفاده می شود. مینوسایکلین تقریباً همیشه همراه با داروهای موضعی تجویز می شود. این منجر به نتایج بهتری می شود.

مینوسایکلین چگونه عمل می کند

مینوسایکلین به دو روش به درمان آکنه می پردازد. اول، مینوسایکلین رشد باکتری های مولد آکنه را متوقف می کند. دوم، التهاب را کاهش می دهد. اگر جوش های قرمز و التهابی دارید، مینوسایکلین انتخاب خوبی است. از طرف دیگر، مینوسایکلین تأثیر چندانی روی جوش های سر سیاه و غیر التهابی نخواهد داشت. انتخابی بهتر در چنین مواردی می تواند استفاده از رتینوئید های موضعی باشد.

آنتی بیوتیک های خوراکی دیگر مورد استفاده برای درمان آکنه

مینوسایکلین تنها آنتی بیوتیکی نیست که برای درمان آکنه استفاده می شود. آنتی بیوتیک های دیگری که برای درمان آکنه استفاده می شوند عبارتند از:

کلیندامایسین

داکسی سایکلین

اریترومایسین

تتراسایکلین

دستورالعمل های مصرف مینوسایکلین

50 تا 100 میلی گرم یک یا دو بار در روز دوز معمولی است که از مینوسایکلین استفاده می شود. اگرچه توصیه می شود مینوسایکلین با معده خالی مصرف شود ولی، با غذا هم می توان آن را میل کرد. برخلاف آنتی بیوتیک های خوراکی دیگر، مینوسایکلین حتی همراه با غذا هم واقعاً به خوبی جذب می شود. بعد از کنترل آکنه می توان مصرف آنتی بیوتیک را قطع و تنها از داروهای موضعی استفاده کرد. البته، برخی مواقع لازم است آنتی بیوتیک ها برای مدت طولانی مصرف شوند تا از عود آکنه جلوگیری شود.

عوارض جانبی ممکن مینوسایکلین خوراکی

مصرف مینوسایکلین هم همانند آنتی بیوتیک های دیگر می تواند با برخی عوارض جانبی همراه باشد. برخی از شایع ترین عوارض جانبی عبارتند از:

حالت تهوع و استفراغ

اسهال

سرگیجه

استفاده از مینوسایکلین می تواند منجر به متمایل شدن رنگ لثه ها و دهان به آبی شود. این غیر عادی و کمی ترسناک به نظر می رسد ولی، معمولاً تنها مصرف طولانی مدت مینوسایکلین باعث این عارضه می شود و برگشت پذیر است. تغییر رنگ دندان ها به آبی هم ممکن است اتفاق بیافتد ولی، این می تواند دائمی باشد. مصرف مینوسایکلین به ندرت منجر به لوپوس ناشی از مصرف دارو می شود. این عارضه بسیار نادر است و معمولاً با قطع مصرف دارو از بین می رود.

مینوسایکلین برای همه مناسب نیست

اگر باردار یا شیرده هستید، از مصرف مینوسایکلین خودداری کنید. همچنین بچه ها زیر 8 سال هم نباید از مینوسایکلین استفاده کنند. البته، برخی منابع می گویند که حتی بچه ها زیر 12 سال هم نباید از این آنتی بیوتیک استفاده کنند.

نکاتی برای استفاده از مینوسایکلین

سعی کنید داروی خود را هر روز در همان زمان مصرف کنید. اگر اندازه کافی از آنتی بیوتیک ها در جریان خون وجود داشته باشد، تأثیر آن ها بهتر خواهد بود.

حتی اگر آکنه بهبود پیدا کرد، دوره درمان را کامل کنید.

بلافاصله بعد از مصرف مینوسایکلین دراز نکشید چون، ممکن است باعث تحریک مری شود.

صبر داشته باشید و عجله نکنید. مدتی طول خواهد کشید و به تدریج جوش ها و التهاب کاهش خواهند یافت.

منبع: راسخون
انتشار: 27 مهر 1400 بروزرسانی: 27 مهر 1400 گردآورنده: tour-armenia.ir شناسه مطلب: 1235

به "درمان آکنه با مینوسایکلین خوراکی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درمان آکنه با مینوسایکلین خوراکی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید