قبل و بعد از تزریق واکسن کرونا چه بخوریم؟
به گزارش تور ارمنستان، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ضمن تاکید بر نقش موثر تغذیه سالم در پیشگیری و بهبود کرونا گفت: رعایت تعادل بین طبع غذاها در رژیم غذایی مهم است.
به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرگزاری فارس، زهرا عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در تبادل نظر با برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران با تاکید بر رژیم غذایی مناسب در راستای افزایش ایمنی بدن گفت: برنامه غذایی متعادل و مناسب به عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن یاری نموده و از ابتلاء به انواع بیماری ها جلوگیری می نماید و این امر در خصوص کرونا هم مصداق دارد. رژیم غذایی متعادل در پیشگیری از ابتلاء به کرونا یاری می نماید ضمن اینکه اگر فردی به این بیماری مبتلا شد برای بهبود، فرایند بهتری را طی خواهد نمود.
وی تاکید نمود: منظور از تغذیه مناسب این است که در رژیم غذایی از هر 5 گروه مواد غذایی گنجانده گردد. در رژیم غذایی می توان از روش جایگزینی استفاده کرد. به اسم مثال می توان به جای گوشت از حبوبات و تخم مرغ استفاده کرد و یا به جای نوشیدن شیر می توان ماست و کشک را جایگزین کرد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت به بیماران کرونایی توصیه کرد: از سبزیجات و میوه های تازه استفاده نمایند، چون دارای آنتی اکسیدان و مواد ضدالتهاب هستند و غذا های ساده مثل سوپ و آش بخورند و سعی نمایند غذا های چرب و سرخ نموده و سنگین نخورند. با سه وعده اصلی غذایی باید از سبزیجات و صیفی جات استفاده نمایند و در میان وعده ها هم مصرف میوه را فراموش ننمایند. بیماران کرونایی باید مایعات بیشتری مثل دوغ و شیر کم چرب بنوشند و از نوشیدنی های خیلی شیرین پرهیز نمایند. آب برترین مایع برای بهبود شرایط بدن است.
عبداللهی با تاکید بر ایجاد تعادل بین مزاج های گرم و سرد گفت: به اسم مثال وقتی دوغ می خوریم در کنار آن باید از مواد غذایی مصلح آن مثل عسل و خرما استفاده کنیم و بالعکس در کنار مواد غذایی با طبع گرم باید از موادغذایی با طبع سرد مثل خیار و ماست استفاده کنیم.
وی در خصوص تغذیه افرادی که قصد تزریق واکسن کرونا را دارند گفت: قبل و بعد از واکسن هیچ رژیم غذایی لازم نیست. این افراد نباید ناشتا باشند، چون ممکن است در این صورت دچار سرگیجه و افت فشار شوند. مصرف مایعات قبل و بعد از واکسیناسیون در پاسخ بهتر سیستم ایمنی به عملکرد واکسن یاری می نماید. خوردن غذا های سنگین و پرچرب مثل فست فود ها در شب قبل و بعد از واکسیناسیون توصیه نمی گردد.
وی با اشاره به اینکه تزریق واکسن می تواند همراه با عوارض باشد گفت: افرادی که واکسینه می شوند در موارد کم دچار تب، بدن درد و خستگی شوند. این افراد باید مایعات وغذا های سبک مثل آش و سوپ بخورند. از نان و غلات سبوس دار و حبوبات استفاده نمایند و صیفی جات، سبزیجات و میوه های تازه مثل اسفناج و جعفری و کدوحلوایی و هویج استفاده نمایند تا پتاسیم و دیگر مواد مغذی از دست رفته ناشی از تعریق تب جبران گردد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تاکید نمود: تزریق واکسن به معنای مبتلا نشدن به کرونا نیست بلکه ممکن است افراد علیرغم تزریق واکسن به این بیماری مبتلا شوند، اما مهمترین تاثیر واکسن جلوگیری از خطر مرگ در صورت ابتلا است. باید پروتکل های بهداشتی پس از واکسیناسیون هم رعایت گردد.
وی در خصوص افرادی که بیماری زمینه ای دارند و به بیماری کرونا مبتلا می شوند گفت: ممکن است این افرا ضعف و بی حالی داشته باشند. منابع غذایی حاوی گروه ویتامین ب مثل غلات و لبنیات و عسل (احتیاط برای دیابتی ها) به افزایش انرژی و کاهش ضعف و بی حالی یاری می نمایند. افزودن چاشنی هایی مثل دارچین، زنجبیل و سیاهدانه یاری می نماید تا ضعف رفع گردد.
عبداللهی در خصوص افرادی که بیماری زمینه ای دارند و دارو مصرف می نمایند. باید پیش از تزریق واکسن با پزشک مشورت نمایند تا در صورت صلاحدید واکسن بزنند و در صورت تزریق، دستورات لازم پزشکی را دریافت نمایند.
منبع: جام جم آنلاین