گشتی در سایت اینترنتی کاخ موزه نیاوران؛ پرونده یک سایت

به گزارش تور ارمنستان، روزهای گذشته به معرفی پرتال های کاخ سعد آباد و کاخ گلستان تهران پرداختیم و نکاتی را در توسعه اطلاع رسانی دیجیتالی آن ها بیان کردیم. با خبرنگاران همراه باشید تا به معرفی کاخ موزه نیاوران بپردازیم.

گشتی در سایت اینترنتی کاخ موزه نیاوران؛ پرونده یک سایت

پرتال خبرنگاران در راستای ماموریت خود در اطلاع رسانی گسترده و چند جانبه ظرفیت ها و بسترهای گردشگری ایران به خصوص در فضای مجازی، از طریق این سلسله مطالب روزانه می کوشد تا در راستای تقویت گردشگری اینترنتی ایران ، به کارآفرینان و وب مسترها و فعالان این عرصه، همواره نکات ارزنده ای ارائه کند تا شاهد گسترش بسترهای سایبر دیپلماسی ایران در گردشگری مجازی و هم چنین کارآفرینی دیجیتالی باشیم. سومین مطلب از سلسله مطالب سرویس پرونده یک سایت را به پرتال اینترنتی کاخ موزه نیاوران اختصاص داده ایم که یکی از پر بازدید ترین پرتال های موزه ایی و گردشگری پایتخت می باشد. کاخ موزه فرهنگی و تاریخی نیاوران تهران، سال هاست که یکی از مراکز اصلی گردشگری علاقمندان سفر و گردش از ایران و اقصی نقاط جهان می باشد. یکی از موارد جالب توجه درباره کاخ نیاوران، حضور فعال زنان کارشناس در سطوح مدیریتی این مجموعه فرهنگی گردشگری در تهران می باشد که مدیریت پیروز بانوان در امر میراث فرهنگی و گردشگری کشور را نشان می دهد.

محیط دلباز و معماری جالب و چشمگیر کاخ نیاوران که امروزه محفلی برای ارائه و نمایش برترین هنرهای دستی و تجسمی هنرمندان ایران زمین نیز شده ، همواره یکی از نقطه های گردشگری شهر را در شمال تهران به خود اختصاص داده است. به همین دلیل، سایت اینترنتی کاخ موزه نیاوران، یکی از بهترین روش ها برای دریافت اطلاعات مختلف مالتی مدیا از ظرفیت ها و امکانات در دسترس گردشگران برای دریافت اطلاعات مربوطه از این مجموعه ارزنده گردشگری و تاریخی ایران هست. بیش از 67 هزار نتیجه جست وجو درباره کلید واژه Niavaran Palace در اینترنت ارائه می گردد که فایل های ویدئویی و اطلاعاتی جالب را در اختیار مخاطبان قرار می دهد. ویدئوهای زیادی درباره کاخ نیاوران ارائه می گردد که اکثریت آن ها غیر رسمی می باشد و اهمیت تولید ویدئوهای با کیفیت زیر نویس دار را توسط پرتال رسمی کاخ نیاوران دو چندان می کند.

مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران در نشانی www.niavaranmu.ir ارائه شده و به دلیل آن که این مجموعه، فعالیت های هنری و فرهنگی متعددی را در طول ماه برگزار می کند، ایندکس پرتال به اطلاع رسانی خبری فعالیت ها اختصاص داده شده است. وقتی مخاطبان وارد ایندکس پرتال می شوند، تصویری که در بالای صفحه قرار گرفته مرتبا تغییر می کند و تصاویری از بخش های گوناگون مجموعه فرهنگی نیاوران به نمایش در می آید. یکی از اشکالات عمده پرتال کاخ نیاوران، تک زبانه بودن آن هست که با وجود مراجعات زیاد گردشگران خارجی به آن، بخش انگلیسی یا فرانسوی زبان ندارد که باید در دستور کار وب مستر پرتال قرار بگیرد. سایت دارای 5 بخش اصلی به نام های معرفی مجموعه، گالری عکس، اخبار، گزارش تصویری و مقالات می باشد که هر یک به زیر بخش هایی تقسیم بندی می گردد. مثلا در بخش معرفی مجموعه، بخش هایی چون موزه های کاخ، بخش مرمت و مرکز اسناد در اختیار بازدید کننده پرتال قرار گرفته است که بهتر است برای رونق این بخش ها، طراحی مالتی مدیا در دستور کار قرار بگیرد. قریب به 100 عکس در بخش گالری تصاویر پرتال کاخ نیاوران ارائه شده است که جالب توجه هست. این بخش را در نشانی www.niavaranmu.ir/cat/156 دنبال کنید.

درباره کاخ نیاوران

در بخش معرفی کاخ آمده است :

مجموعه فرهنگی

تاریخی نیاوران در باغ بزرگی به مساحت حدود 11 هکتار در شمال تهران قرار گرفته است که از زیبایی و جذابیت طبیعی و تاریخی فراوانی برخوردار می باشد. بناهای این مجموعه متعلق به دوره های قاجار و پهلوی می باشد. ابتدا شاهان قاجار این مکان خوش آب و هوا را جهت اقامت ییلاقی خویش برگزیدند. فتحعلی شاه قاجار برای تفریحات تابستانی خود دستور می دهد تا در منطقه ای خوش آب و هوا خارج از شهر تهران که وسعتی بسیار کمتر از امروز داشت باغی مصفا بسازند. درکنار روستایی که گُرده وی یا گُرده به خوانده می شد و در نیاوران امروز قرار داشت به جای نیزاری که در همسایگی روستا واقع بود باغ را ساختند. باغ ییلاقی فتحعلی شاه که در جای نیزار ایجاد شد را نی آوران نامیدند که بعدا به نام نیاوران مشهور شد. محمد شاه نیز در همین باغ بنای کوچک و ساده ای بنا کرد و به دنبال او ناصرالدین شاه کاخ صاحبقرانیه را در این باغ ساخت. آخرین بنایی که در دوران قاجار در این باغ ساخته شد مشهور به کوشک احمدشاهی است. در زمان حکومت پهلوی دوم، بعضی از بناهای کوچک این باغ تخریب شد و کاخ نیاوران با سبکی مدرن جهت سکونت وی و خانواده اش ساخته شد. اکنون محوطه کاخ شامل کاخ اختصاصی نیاوران و موزه پارچه و لباس های سلطنتی، کاخ صاحبقرانیه و موزه حوضخانه، کوشک احمدشاهی، موزه جهان نما، کتابخانه اختصاصی، موزه خودروهای اختصاصی کاخ نیاوران، باغ کتیبه ها و گلخانه ها می باشد. البته این اطلاعات با محتوای تصویری یا صوتی و حتی ویدئویی همراه نیست که بهتر است این موارد نیز به بخش معرفی کاخ اضافه گردد. تصاویر این بخش باید از کیفیت بالا برای منظورهای مختلف خبری و رسانه ای ارائه گردد که توسط کاربران قابل دانلود باشد.

مرکز اسناد کاخ نیاوران

مرکز اسناد کاخ نیاوران برای خیلی از مخاطبان می تواند جالب توجه باشد و بهتر است این پرتال، دسترسی الکترونیکی خوبی را در اختیار علاقمندان به تاریخ معاصر کشورمان قرار بدهد. در بخش اسناد آمده است: اسناد به جای مانده در میان اموال و آثار کاخ های نیاوران، به دلیل نزدیکی و روایت بخش هایی از رویدادهای بیرونی و درونی دربار شاهنشاهی که مرتبط با تاریخ معاصر ایران بوده است، ارزش خاصی دارند که باید مورد توجه قرار گیرند. از همین رو در برنامه توسعه مجموعه فرهنگی - تاریخی نیاوران بخشی از ساختمان کاخ نیاوران که پیش از انقلاب محل استقرار مستخدمین بوده و بعد از انقلاب به انبار تعدادی از اموال موزه ای تبدیل شده بود، مرمت و به منظور ایجاد مرکز اسناد کاخ های نیاوران احیا و آماده شد. این مرکز در تاریخ دوم خرداد ماه 1383 همزمان با هفته بزرگداشت میراث فرهنگی افتتاح گشت. در این مرکز مجموعه ایی از اسناد تاریخی معاصر از کاخ های نیاوران گردآوری شده است که عبارتند از:

  • آلبوم های عکس نگاتیو، اسلاید: مجموعه ای از آلبوم های متنوع عکس که بیشتر آنها متعلق به دوره پهلوی دوم و تعدادی نیز از دوره، پهلوی اول است و موضوعاتی همانند شخصیت ها، خانواده پهلوی، مراسم های رسمی، تاجگذاری، تشریفات، ابنیه تاریخی و …. را در بر می گیرند.
  • اسناد: این آثار دستنوشته های مشخص خانواده پهلوی دوم و همچنین مدارک مربوط به امور داخلی دربار را شامل می گردد. امیدواریم این اسناد با نسخه الکترونیکی و اطلاعات تکمیلی دو زبانه در آینده ای نزدیک در اختیار علاقمندان قرار بگیرد و سایت کاخ نیاوران یک پرتال پر بیننده تر از قبل گردد.

نگاهی به سایت کاخ نیاوران

سایت کاخ نیاوران بر روی پس زمینه سیاه طراحی شده است که شاید برای مخاطبان خیلی حس خوبی را القا نکند و البته کپی و پرینت مطالب را نیز با مشکل رو به رو می کند. بهتر است، طراحی مجدد بر روی پس زمینه سفید قرار بگیرد تا سهولت و راحتی بررسی مطالب را برای مخاطبان داخلی و بین المللی راحت کند.

سایت تلاش زیادی کرده تا بخش های متنوعی داشته باشد و از این جهت، باید این ماموریت را مورد ستایش قرار داد. اما به دلیل معروفیت کاخ نیاوران و نگاه بین المللی به آن، انتظار داریم که کاخ نیاوران اطلاعات را به صورت مالتی مدیا در اختیار مخاطبان قرار دهد. در بخش موزه ها، 7 موزه این کاخ ارائه شده است که در نشانی www.niavaranmu.ir/cat/141در دسترس است.

کاخ صاحبقرانیه، کاخ اختصاصی نیاوران، کوشک احمد شاهی، موزه جهان نما، موزه کتابخانه سلطنتی، موزده خودروهای اختصاصی کاخ نیاوران و باغ موزه کتیبه ها، از جمله مواردی هست که در پرتال به آن اشاره شده است.

اگر بخواهیم در سایت کاخ نیاوران درباره کاخ صاحبقرانیه اطلاعاتی کسب کنیم، باید به نشانی اینترنتی به آدرس www.niavaranmu.ir/detail/1014مراجعه کنیم. تنها چند پاراگراف به زبان فارسی و 1 عکس در اختیار مراجعه کننده قرار می گیرد که به نظر نمی رسد کفایت کند.

بخش خبری پرتال در آدرس www.niavaranmu.ir/cat/139 قرار گرفته است که تا کنون صدها خبر درباره فعالیت های فرهنگی و هنری برگزار شده یا در حال برگزاری در کاخ نیاوران منتشر کرده است. برای هموطنان تهرانی که در مناطق شمالی شهر قرار دارند، استفاده از برنامه های فرهنگی این کاخ توصیه می گردد.

یکی از بخش های جالب سایت، بخش گزارش تصویری هست که نگاهی دارد به مجموعه فعالیت های فرهنگی و هنری کاخ نیاوران در قاب تصاویر. این بخش نیز باید اطلاعات تکمیلی دو زبانه در اختیار مخاطبان داخلی و بین المللی قرار دهد. برای اطلاعات بیش تر به www.niavaranmu.ir/cat/149مراجعه کنید.

بخش مقالات در پرتال کاخ نیاوران، می بایست اطلاعات بهتر و تکمیلی در اختیار متقاضیان قرار دهد به گونه ای که برای محققان تاریخ معاصر ایران، محفلی قابل استناد و ارزشمند باشد. یکی از بخش های ارزنده پرتال، معرفی آثاری هست که در موزه های کاخ نیاوران به نمایش در آمده است. این بخش در آدرس www.niavaranmu.ir/cat/146 قرار گرفته است و حاوی اطلاعات متنی و تصویری درباره ده ها اثر به نمایش درامده در موزه جهان نما و کتابخانه اختصاصی نیاوران هست. اگر قصد دارید تا از کاخ نیاوران بازدید کنید، توصیه می کنیم بلیط ان را از طریق پرتال https://eticketad.ichto.ir خریداری کنید.

15 توصیه برای تقویت اطلاع رسانی سایت

در این بخش، به ارائه توضیحات و پیشنهاداتی فنی و محتوایی برای ارتقای سطح کارکرد اطلاع رسانی کاخ موزه نیاوران می پردازیم که امیدواریم در راستای تقویت گردشگری مجازی کشور و هم چنین تقویت پتانسیل جذب مخاطب پرتال موثر باشد.

1.بررسی ها نشان می دهد که بیش از 5300 صفحه در اینترنت، دامنه کاخ موزه سنیاوران را در پرتال خود معرفی کرده اند. این به معنای اهمیت پرتال نیاوران و شمار زیاد علاقمندانی ایرانی و خارجی هست که مشتاق به بازدید از ظرفیت های فرهنگی هنری و تاریخی این مجموعه در شمال شهر تهران است. وب مستر پرتال باید تلاش کنند تا همواره معرفی بخش های مختلف پرتال به موتورهای جست وجو گر مانند گوگل و یاهو، در دستور کار باشد تا شمار بیشتری از علاقمندان به گردشگری ایران، وارد این پرتال بشوند. از طرفی، امکان معرفی و به اشتراک گذاشتن اطلاعات صفحات پرتال در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام و فیس بوک نیز فراهم گردد.

2. پرتال کاخ موزه نیاوران می بایست به عنوان یکی از سایت های پر بیننده و پر بازدید کشور، بخش های زبانی متنوع داشته باشد. مثلا بعضی از مخاطبان، عرب زبان یا آلمانی زبان و فرانسوی زبان هستند و بخش انگلیسی و فارسی کمک زیادی به آن ها برای درک محتوا نمی کند. بنابراین توصیه می گردد این 3 زبان اصلی که در واقع زبان های رسمی سازمان ملل متحد نیز محسوب می شوند ، برای غنای اطلاعاتی و سطح اطلاع رسانی پرتال، در آینده نزدیک به عنوان بخش های جدید به سایت اضافه شوند. اضافه شدن بخش های زبانی مختلف، فواید زیادی دارد. یکی آن که معرفی سایت به کاربران غیر فارسی زبان را تسریع می بخشد و مخاطبان بیش تری به سایت وارد می شوند.

دوم آن که در جذب مخاطبان بالقوه و بالفعل که درباره ظرفیت های تاریخی و گردشگری ایران به دنبال اطلاعات در فضای مجازی هستند، به سمت خود جذب می کند.

سوم آن که بخش های متنوع زبانی، منجر به افزایش رتبه سایت در میان پرتال های پر بیننده ایران می گردد که در معرفی سایت به کاربران اینترنت ایرانی و بین المللی بسیار تاثیر گذار خواهد بود. بنابراین وب مستر محترم باید به تقویت اطلاع رسانی چند زبانه پرتال نیز به خوبی توجه کند. چنین انتظاری از پرتال کاخ نیاوران، انتظار به حقی هست که باید به آن توجه داشت.

3. ایندکس سایت کاخ نیاوران، بهتر است به گونه ای باشد که کاربر بتواند انتخاب زبانی داشته و بعد وارد بخش های دیگر گردد تا اگر یک فرانسوی و غیر فارسی زبان به سایت مراجعه کرد، برای آگاهی از بخش های مختلف سایت، با چالشی روبرو نگردد. معمولا قرار دادن یک intro که با flash طراحی شده و به صورت مالتی مدیا در چند ثانیه کاخ و سایت را معرفی می کند، می تواند حرکت مطلوبی باشد. بعضی از سایت های کاخ موزه نیز از چنین روشی برای طراحی ایندکس استفاده می کنند.

4. برای ارتقای سطح اطلاع رسانی بخش های محتوایی پرتال، توصیه می گردد که سایت، بخش های اطلاعاتی خود را در قالب فایل های PDF در اختیار مخاطبان قرار دهد. چرا که بعضی از مراجعان را دانشجویان و محققان ایرانی و خارجی تشکیل می دهند که درباره ظرفیت های کاخ و موزه ها و آثار آنْ به دنبال موضوعاتی برای تحقیق می باشند و این فایل ها می تواند کمک شایان باشد. بنابراین، اگر اطلاعاتی در سایت ارائه می گردد که ارزنده هست، ساختار اطلاع رسانی به صورت پی دی اف نیز منتشر گردد. بخش مقالات و نوشته ها در پرتال، می تواند نسخه پی دی اف هم داشته باشد.

5. اکنون مشاهده بخش های مختلف کاخ ها و موزه ها و نمایشگاه ها، ازطریق قابلیت های فناوری اطلاعات به راحتی امکان پذیر هست که این موضوع را نیز باید سایت نیاوران در نظر بگیرد. یعنی باید مشاهده بخش های مختلف کاخ و موزه های آن، از طریق فایل های ویدئویی منتشر شده در آن باشد که کاربر ظرف چند دقیقه از طریق یک ویدئو، بتواند بخش های موزه و کاخ را مشاهده کند. این ویدئو ها نیز می بایست در سایت های به اشتراک گذاری فایل های ویدئویی مانند یوتیوب و اپارات و امثالهم، بارگذاری شوند تا از این طریق، شمار بیش تری از مخاطبان به این بخش ها مراجعه کنند. قرار دادن زیرنویس برای معرفی بهتر بخش های مختلفی که در فایل های ویدئویی به تصویر کشیده می شوند ، انتظاری هست که مخاطب خارجی از این بخش دارد که بهتر است به ان نیز توجه گردد.

6. ساخت ویدئوهای اطلاع رسانی از بخش های مختلف کاخ موزه ارزشمند نیاوران تهران ، فرصت آفرینی دیجیتالی ایجاد می کند که در جهانی شبکه های اجتماعی و دهکده جهانی، اهمیت بسزایی دارد و باید به آن توجه خاصی مبذول داشت. طراحی app برای نصب بر روی موبایل کاربرانی که علاقمند به دریافت اطلاعات سریع از مجموعه برنامه های فرهنگی و هنری هفتگی در این کاخ هستند، از جمله مواردی هست که باید در راستای توسعه سطح اطلاع رسانی پرتال در دستور کار قرار بگیرد. ناگفته پیداست که باید از همه ظرفیت های فناوری اطلاعات و ارتباطات برای جذب گردشگر و ترغیب آنان به مشاهده چنین مکان های گردشگری استفاده کرد.

7. طراحی سایت باید به گونه ای باشد که جذاب باشد و مانند سایت خبری نباشد. جذب کردن کاربران و ترغیب ان ها به مشاهده مجدد و استفاده از قابلیت های آن ْ ، موضوعی هست که باید در راستای جذب بیشتر مخاطب، به آن توجه داشت. سایت کاخ نیاوران، قابلیت های زیادی برای جذاب شدن دارد که باید به آن توجه کرد.

8. بخش ارتباط با ما پرتال باید حرفه ای تر از وضع موجود باشد و کاربران از طریق پست الکترونیک و فرم آنلاین که کد پیگیری و رهیابی نیز برای آن ها صادر می کند، با مسئولان محترم و زحمتکش کاخ موزه نیاوران در ارتباط باشند. این قضیه در شیوه فعلی تا حدودی مشاهده می گردد که بهتر است تخصصی تر تکمیل گردد.

9. اگر بخش های مختلف سایت کاخ موزه نیاوران در سایت ها و شبکه های اجتماعی نیز معرفی و تبلیغ گردد، شمار کاربرانی که برای بازدید از این مجموعه مراجعه می کنند به شدت افزایش خواهد یافت و باید به این مساله روابط عمومی محترم کاخ موزه نیاوران توجه کند. به دلیل نمایشگاه ها و جشنواره های جالبی که معمولا در طول سال در این کاخ برگزار می گردد، تبلیغ و معرفی این برنامه ها به قشر دانش آموز و جوان کشور در شبکه های اجتماعی خالی از لطف نیست. چرا که انتشار اخبار کاخ در سایت های رسمی خبری، احتمال کم تر دیده شدن را دارد.

10. یک بسته اطلاعاتی تکمیلی هم در سایت قرار بگیرد تا اگر فردی بخواهد درباره رضا پهلوی یا فرح دیبا اطلاعاتی به دست آورد، این فرصت برایش مهیا باشد. چرا که این موضوع برای گردشگر خارجی که قصد دارد از طریق سایت به مرااجعه حضوری در آینده بپردازد، می تواند موثر و مهم باشد و برای همین باید به آن توجه داشت. بعضی اوقات ارائه سه خط اطلاعات درباره یک نام، بسیار مهم و حیاتی هست. مخصوصا برای یک گردشگر خارجی که از تاریخ معاصر کشورمان نیز چیز زیادی نمی داند.

11. فروش اینترنتی بلیط در کاخ موزه نیاوران مساله سختی نیست و می توان امروزه از طریق ظرفیت های بانکداری مجازی کشور این موضوع را انجام داد.

12. پرتال تلاش کند بخش هایی که اطلاعات خوب و غنی درباره ان در اختیار ندارد و در حال ساخت می باشد، لینک ندهد و همواره به موضوع پرینت دریافت محتوای اطلاعاتی و تصویری که در پرتال ارائه می کند نیز توجه داشته باشد تا برای مخاطبان علاقمند، مشکل ایجاد نگردد.

13. امکان خرید اینترنتی محصولاتی با برند کاخ نیاوران مانند تمبر، کتابهای معرفی بخش های کاخ، آثار صنایع دستی با طرح آثار نمایش داده شده در کاخ و مواردی از این قبیل در این پرتال در اختیار بازدیدکننده داخلی و خارجی قرار بگیرد.

14. بخش های مختلف سایت با meta tag مربوطه به موتورهای جست و جو گر نمایش داده گردد.

15. فایل های ویدئویی که درباره بخش های مختلف کاخ نیاوران در سایت به نمایش در می آید، در پرتال های به اشتراک گذاری فایل های ویدئویی نیز نمایش داده گردد تا مخاطبان بیش تری را جذب کند.

سایت در یک نگاه

  • نام دامنه: www.niavaranmu.ir
  • موضوع : سایت اطلاع رسانی کاخ موزه نیاوران
  • زبان سایت: فارسی
  • ارتباط با ما: دارد
  • بخش خبری: دارد
  • نقشه سایت: ندارد
  • پست الکترونیک: [email protected]
  • آدرس: تهران، میدان شهید باهنر (نیاوران)، مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران
  • شماره تماس: 22287004
منبع: کجارو
انتشار: 7 فروردین 1399 بروزرسانی: 22 مهر 1399 گردآورنده: tour-armenia.ir شناسه مطلب: 201

به "گشتی در سایت اینترنتی کاخ موزه نیاوران؛ پرونده یک سایت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گشتی در سایت اینترنتی کاخ موزه نیاوران؛ پرونده یک سایت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید