4 علت پیروز نشدن رژیم های لاغری که نمی دانید
به گزارش تور ارمنستان، شکست خوردن در یک رژیم لاغری، افراد دارای اضافه وزن را نسبت به کوشش هایشان ناامید می نماید؛ این شکست 4 علت مهم دارد و مهمترین آن کالری شماری و محاسبه ورزن است.
به گزارش همشهری، یکی از دلایل مقاومت افراد برای کاهش وزن شان، خاطرات شکست های قبلی و تجربیات ناموفقی است که در گذشته داشته اند؛ دکتر لادن گیاهی، متخصص تغذیه و و رژیم درمانگر، می گوید افراد چاق جملات پرتکراری دارند: من اصلا اراده ندارم،خیلی بد شدم و نمی توانم.
این متخصص باتجربه ریشه تجربیات ناموفق لاغری را در نداشتن دانش، آگاهی و مهارت می داند و شرح می دهد: هر فرد منطبق با فیزیولوژی و عملکرد بدنش می تواند راه چاره هایی مختص به خود داشته باشد. یکی از شایع ترین خطا ها در مسیر لاغری این است که این افراد معمولا خودشان را گرسنه نگه می دارند!
زمان گرسنگی و دقیقا وقتی که هیچ قندی در مغز وجود ندارد، بدترین موقع برای تقویت اراده و نخوردن چیزی است که دوست دارید؛ با سپری کردن دوره های متناوب گرسنگی نمی توان مهارت خودکنترلی را تقویت کرد؛ گاهی هم چیز های زیادی را می خوانید و می شنوید، اما تمرین و تکرار ندارید و همین موفقیت شما در رژیم را با مشکل روبرو می نماید.
هرچند اختلالات هورمونی و کم خونی های درمان نشده هم خیلی از اوقات این اوضاع را تشدید نموده است. خواب خوب داشتن و به قول روان شناسان، داشتن شفقت به خود، اما روی نتیجه گرفتن شما تاثیر بسیار مثبتی خواهد داشت.
برای تقویت اراده باید بیش و پیش از داشتن یک برنامه غذایی صبح، ظهر، شب و میان وعده ای که می گوید این را بخور، آنقدر بخور، عوامل و رفتار هایی را شناسایی کرد که جسم و روان ما را تحلیل می برد؛ شناسایی این عوامل و آگاهی نسبت به آنهاست که به ما راهکار هایی منطقی لاغر شدن می دهند.
نکته اساسی دیگر، تمایز قائل شدن بین محاسبه در خوردن یا مشاهده در خوردن است؛ قطعا کالری موضوع مهمی است. دانستن کالری ها خوب است، اما مهم این است که موقع غذا خوردن کالری نمی شماریم. دانستن کالری ها برای وقتی است که می خواهیم رژیم را تنظیم کنیم، اما در زمان تناول غذا، باید با آن ارتباط برقرار کنیم.
دکتر گیاهی در شرح این نکته اساسی می گوید: یعنی وقتی که من دارم غذا می خورم، هیچگونه رابطه ای با خودم و با غذا ندارم. دارم چَت می کنم، بحث می کنم، فیلم می بینم، اخبار می بینم و ... پس من ارتباطی با غذا ندارم. اتفاقی که می افتد این است که بدن پاسخ های هورمونی مناسب دریافت نمی نماید.
متابولیسم و سوخت و ساز بدن ما به وسیله هورمون های متعدد و پیچیده کنترل می گردد و همین سیستم است که به ما در درک زمان گرسنگی و سیری یاری می رساند؛ حال اگر ما آنقدر سرگرم کارهایمان باشیم که متوجه این سیگنال ها نشویم نمی توانیم کنترلی روی اندازه کالری دریافتی داشته باشیم.
موقع غذا خوردن به خودتان توجه کافی داشته باشید و به برکتی که جلوی شما قرار گرفته، احترام کافی بگذارید. غذا را نگاه کنید، بو کنید، مزه کنید و با طمانینه میل کنید. کالری مهم است، اما نکته مهمتر آگاهی به وقت خوردن است؛ آگاهی به وقت خوردن یعنی حضور و مشاهده آنچه می خورید و توجه به آن چیزی که دارید می خورید.
منبع: فرارو