خبرنگاران اما و اگرهای طرح مالیات بر عایدی سرمایه

به گزارش تور ارمنستان، تهران- خبرنگاران- طرح مالیات بر عایدی سرمایه که یک ماده از آن به مالیات بر سکه، ارز، سهام و سپرده بانکی اختصاص دارد، واکنش هایی را به همراه داشته، اما درعین حال بعضی اعضای کمیسیون مالی مجلس این ماده را اولویت ندانسته و رویکرد مجلس را تقویت بازار سرمایه عنوان می نمایند.

خبرنگاران اما و اگرهای طرح مالیات بر عایدی سرمایه

مجلس یازدهم شورای اسلامی طرحی با عنوان مالیات بر عایدی سرمایه تقدیم هیات رییسه مجلس کرد که شاید با این طرح بتوان بر تنش بازار و شرایط مالی کشور کاست. اگرچه 2 عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی نسبت به این طرح ابراز بی اطلاعی کردند اما با پیگیری های مکرر خبرنگار خبرنگاران از اعضای کمیسیون مالی و همچنین اعضای هیات رییسه مجلس، احمد امیرآبادی فراهانی نماینده مردم قم و عضو کمیسیون مالی مجلس و عضو هیات رییسه این خبر را تایید کرد.

امیرآبادی فراهانی در این گفت و گو گفت که طرح مالیات بر عایدی سرمایه را که هیات رییسه مجلس آن را وصول کرد، به کمیسیون مالی ارجاع دادم تا در این کمیسیون روی آن با دقت کار گردد.

عضو کمیسیون مالی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که آیا مباحثی چون دریافت مالیات از ارز، سکه، سپرده های بانکی و سهام در این طرح لحاظ شده است یا نه؟ اظهار کرد: مهمترین مساله در این طرح مسکن و سرمایه های ثابت است و این خبر نباید طوری انعکاس یابد که موجب تنش گردد.

امیرآبادی فراهانی گفت: طرح مالیات بر عایدی سرمایه در کمیسیون مالی به دقت و کارشناسی آنالیز می گردد و پس از تصویب در این کمیسیون به صحن مجلس می رود که ممکن است بسیاری از موارد طرح با آنالیز کارشناسی تغییر یابد.

در عین حال محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون مالی مجلس یازدهم در برنامه گفت وگوی تلویزیونی گفت: هدف این است مالیات بر عایدی، جلوی فعالیت سوداگری را بگیرد. امروز بازاری به نام بازار سرمایه داریم که جهت حرکت این بازار جذب نقدینگی برای سرمایه گذاری مولد در اقتصاد کشور است.

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی توضیح داد: اگر روی سهام و سپرده بانکی مالیات دریافت گردد یعنی خودمان بازار موازی را تحریک می کنیم . این موضوع از نگاه ما هم اساسا منتفی است.

پورابراهیمی با بیان اینکه این موضوع جهت خودش را می رود، گفت: مثلا مشوق هایی بگذاریم برای اینکه سود سهام شرکت ها توزیع نگردد و به سمت افزایش سرمایه برود که مفهوم این افزایش سرمایه، ایجاد فراوری و اشتغال جدید است.

این نماینده مجلس گفت: بهترین شرایطی که امروز می تواند عطش بازار را در خرید سهم، حجم قابل توجه نقدینگی کم کند، این است که روان شدن نقدینگی به سمت بازار به وسیله تشکیل بازارهای اولیه دنبال گردد.

وی با بیان اینکه دولت اکنون بهترین فرصت را برای جذب منابع دارد، گفت: این شرایط بازار که فرصت طلایی برای اقتصاد کشور است نباید تحت تاثیر مالیات بر عوایدی قرار گیرد و از نظر من این بحث منتفی است و نه تنها چنین کاری نخواهیم کرد بلکه تقویت بازار سرمایه اولویت ما است.

مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون مالی مجلس هم در واکنش به خبر طرح اخذ مالیات از حساب سهام، ارز، سکه و سپرده های بانکی در حساب کاربری خود در توییتر از مشکوک بودن جنجال مجدد بر سر طرح مالیات بر عایدی سرمایه اطلاع داد.

طغیانی، رویکرد مجلس را تقویت بازار سرمایه دانست و تاکید نمود: مجدد اعلام می کنم اصل طرح هنوز در دستور کار کمیسیون قرار نگرفته و مالیات بر عایدی سهام را هم اولویت نمی دانیم.

جالب اینجاست که طغیانی امروز در گفت وگو با خانه ملت اخذ مالیات از طلا و ارز را رد نکرد و گفت: اخذ مالیات از بازارهای مالی از جمله طلا، ارز، سکه، زمین و مسکن در اولویت مجلس قرار گرفته است.

طرح مالیات بر عایدی سرمایه مشتمل بر 27 ماده است که در ماده 3 آن، آمده است: اموال و دارایی های مشمول مالیات بر عایدی سرمایه به توضیح ذیل هستند:

الف - اموال و دارایی های غیر منقول

1) املاک

2) حق واگذاری محل، موضوع قانون مالیاتهای مستقیم؛

ب - اموال و دارایی های منقول

1) خودرو و وسایل نقلیه موتوری جاده ای، ریلی، دریایی و هوایی

2) سکه

3) ارز

4) سهام، سهم الشرکه، حق تقدم و سایر اوراق بهادار موارد معاف و غیر مشمول

حال باید دید کمیسیون مالی مجلس یازدهم پس از آنالیز طرح مالیات بر عایدی سرمایه، همه این موارد مشمول مالیات را آیا تصویب و به صحن علنی مجلس تقدیم می نماید یا نه؟

منبع: ایرنا
انتشار: 7 شهریور 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: tour-armenia.ir شناسه مطلب: 497

به "خبرنگاران اما و اگرهای طرح مالیات بر عایدی سرمایه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران اما و اگرهای طرح مالیات بر عایدی سرمایه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید