خواص انگور و فواید آن برای سلامتی
به گزارش تور ارمنستان، خواص انگور (Grape) و فواید درمانی آن بسیار گسترده بوده، تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان ورم معده و پیشگیری از پیر شدن سلولها از خواص انگور است.
انگور یکی از پرطرفدارترین و خوشمزهترین میوهها در سراسر دنیا است که از ارزش غذایی و خواص درمانی بسیار بالایی نیز برخوردار میباشد. بیش از 60 نوع انگور وجود دارد که در رنگ، طعم، اندازه و شکل دانهها و بعضی از رنگدانهها و حتی میزان مواد موجود در آنها با یکدیگر تفاوت دارند. همه بخشهای این گیاه ارزشمند مورد استفاده بوده، میوه خشک شده آن مویز یا کشمش گفته میگردد که از خواص درمانی بینظیری برخوردار است. همچنین علاوه بر قسمت گوشتی انگور که دارای فواید و مواد مفید بسیار است، هسته یا دانه انگور نیزدارای مواد موثرتر و با غلظتهای بیشتری است و در طب سنتی عمدتا از خواص عصاره هسته انگور استفاده می گردد. امروه نیز از روغن هسته انگور در تهیه غذاها استفاده میگردد. در این مطلب با خواص انگور و ارزش غذایی این میوه بهشتی آشنا شوید.
اجزا و ارزش غذایی انگور
میوه انگور منبع بسیار خوبی برای آهن، منگنز، پتاسیم، فلاونوئیدها و پکتین است. همچنین این میوه خوش طعم سرشار از ویتامین A, B6 و C و فولات است . به طور کلی ارزش غذایی انگورهای تیره تر (قرمز یا کبود) بیشتر از انگورهای روشن (سبز یا زرد) است. البته به جز جذب آهن در روده که با انگورهای تیره کاهش و با انگورهای روشن افزایش می یابد.
جدول ارزش غذایی و خواص انگور
مواد و محتویات | مقدار در 100 گرم |
انرژی | 22 کیلو کالری |
چربی | 0/1 گرم |
کلسترول | 0 |
پروتئین | 0/63 گرم |
کربوهیدرات | 8 گرم |
قند | 6 گرم |
فیبر | 1/1 گرم |
نمک | 0 |
پتاسیم | 139 میلی گرم |
آهن | 0/09 میلی گرم |
منیزیم | 8 میلی گرم |
منگنز | 0/012 میلی گرم |
کلسیم | 12 میلی گرم |
ویتامین ب6 | 0/042 میلی گرم |
ویتامین ای | 0/13 میکرو گرم |
ویتامین آ | 46 میکرو گرم |
ویتامین ث | 34 میلی گرم |
خواص انگور (طبیعت و خواص درمانی)
انگورها انواع مختلفی دارند و جالب است بدانید از نظر طب سنتی هر انگور طبعی متفاوت دارد و هر کسی باید طبق مزاج و طبع خود، از نوعی انگور استفاده کند . با این وجود طبع بیشتر انگورهای موجود در کشور ما گرم و تر است. مهمترین خواص انگور برای سلامتی عبارتند از:
- تحریک و تعدیل کننده سیستم ایمنی بدن
- دارای خاصیت ضد التهاب
- کاهش دهنده چربی خون
- ضد فشار خون
- دارای خاصیت آنتی اکسیدان
- ضد تجمع پلاکتها
- ضد ویروس
فوائد درمانی و موارد مصرف انگور
از مهمترین خواص انگور و فواید درمانی آن موارد زیر را میتوان برشمرد:
- کاهش التهاب در بیماریهای التهابی مفصلی
- یاری به درمان سرطان و پیشگیری از بروز سرطان
- مفید برای بیمارن قلبی
- یاری به درمان نارساییهای عروق از جمله بیماری واریس
- کاهش عوارض و صدمات کبدی ناشی از مصرف داروها و سموم
- پیشگیری از ابتلا به بیماری پیر چشمی
- پیشگیری از ابتلا به آب مرواریدچشم
- کاهش تورم محل عمل جراحی
- کاهش چربی خون
- کاهش فشار خون بالا
- یاری به درمان ریزش مو
- یاری به درمان سندروم پیش از قاعدگی
- تقویت دستگاه گوارش
- بالا بردن سیستم ایمنی بدن
- یاری به درمان بیماری پروستات
- خاصیت ملین و یاری به درمان یبوست
- مفید برای کاهش وزن و رژیم های لاغری
- استفاده برای درمان اسهال خونی
- موثر در درمان آسم
- یاری به درمان نقرس
- تصفیه خون
- پیشگیری از ابتلا به آلزایمر
- پیشگیری از پیر شدن سلولها و به ویژه حفظ جوانی پوست
- درمان ریزش مو
- بسیار مغذی برای بچه ها و تقویت سیستم ایمنی بدن آنها
توصیه های پزشکی و موارد احتیاطی مصرف انگور
- با توجه به اینکه انگور از میوه هایی است که برای فراوری آن معمولا از سموم مختلف کشاورزی استفاده میگردد، قبل از استفاده به خوبی آن را بشویید.
- هضم دانه انگور به همراه پوست برای معدههای ضعیف مشکل بوده، بنابراین ای افراد بایستی انگور را پوست کنده و بخورندو برای هضم بهتر، ضروری است انگور را خوب بجوید.
- مصرف انگورهای با طبع بسیار گرم برای افراد دارای مزاج گرم مناسب نبوده، همچنین مصرف این نوع انگور برای افراد تب دار توصیه نمی گردد.
- با وجود گسترده بون خواص انگور، زیاده روی در مصرف آب انگوربطور مداوم ایجاد سنگ کلیه می نماید .
- اگر دچار کم خونی هستید (آهن خونتان کم است)، از نوشیدن آب انگور تیره و غلیظ خودداری کنید. آب انگور تیره حاوی مواد شیمیایی است که می تواند سطح آهن بدن را کاهش دهد.