خواص سفیده تخم مرغ
به گزارش تور ارمنستان، آیا همیشه فکر می کنید که زرده تخم مرغ برای شما بهتر از سفیده تخم مرغ است؟

ترکیبات شیمیایی:
هر سفیده بدون زرده در حدود 6/3 گرم پروتئین خالص دارد که حاوی تمامی 8 اسید آمینه اساسی مورد نیاز بدن شامل والین، لوسین، ایزولوسین، لیزین، متیونین، فنیل آلانین، ترئونین و تریپتوفان است و ویتامین های A, E, K, B12, ریبوفلاوین و اسید فولیک نیز به وفور در سفیده تخم مرغ یافت می شود که در ساخت ماهیچه ها نقشی اساسی بر عهده دارند.
خواص سفیده تخم مرغ:
- سفیده تخم مرغ یک منبع عالی سرشار از پروتئین، موادمعدنی و ویتامین های مختلف است.
- سفیده تخم مرغ یکی از با کیفیت ترین انواع منابع پروتئینی جهت ساخت بافت های ماهیچه ای مورد علاقه بدنسازان است و بعلاوه از منابع غنی ویتامینی محسوب می شود.
- از نظر ارزش بیولوژیکی ، بالاترین ارزش را پروتئین سفیده تخم مرغ دارد . بعد از آن شیر ، ماست و پنیر قرار گرفته است و پروتئین گوشت ها بعد از این در گروه قرار گرفته است .
- سفیده تخم مرغ حاوی اندازه بیشتری پروتئین اما تقریباً فاقد چربی و کلسترول است درحالی که زرده تخم مرغ اندازه پروتئین کمتر اما چربی و کلسترول بیشتری دارد.
- پروتئین سفیده تخم مرغ به راحتی جذب ماهیچه ها می شود
- سفیده تخم مرغ فاقد قند است
- کسانی که چربی خو ن بالایی دارند باید از مصرف زرده تخم مرغ پرهیز نمایند. زرده تخم مرغ منبع چربی است اما سفیده آن منبع پروتئین است و مصرف سفیده آن مسئله ای ایجاد نمی نماید.
- هر سفیده حاوی حدود 6 گرم پروتئین خالص که به راحتی جذب بدن می شود و تمام 8 اسید آمینه اساسی موردنیاز بدن شامل والین، لوسین، ایزولوسین، لیزین، میتونین، فنیل آلانین، ترئونین و تریپتوفان است.
در سفیده تخم مرغ ویتامین های k، E، A، B12 و ریبوفلاوین و اسیدفولیک نیز به وفور وجود دارد که همه اینها برای ساخت و تقویت ماهیچه های بدن ضروری هستند.
- برخلاف زرده که از نظر داشتن لیپید یا چربی غنی است سفیدهٔ تخم مرغ تقریباً فاقد چربی است و کربوهیدرات کمتر از یک درصد آن را تشکیل می دهد.
- در ماده خشک سفیده تخم مرغ حدودا 85 درصد پروتئین دارد که مهم ترین پروتئین های آن عبارت هستند از:
- اوآلبومین(Ovalbumin)
- کونالبومین(Conalbumin)
- اووموکوئید(Ovomucoid)
- اووموسین(Ovomucin)
- لیزوزیم(Lysozyme)
پروتئین ها باعث تنظیم PH خون می شوند و به عبارت دیگر حیات انسان نسبت به نوسان PH حساس است و می تواند منجر به مرگ شود . بدن ما دارای سیستم های متفاوتی است که نقش آنها برقراری تعادل هنگام نوسانات PH می باشد . پروتئین ها هم عامل اسیدی و هم عامل بازی دارند (یعنی نقش دوگانه دارند) . هنگامی که PH خون به طرف اسیدی می رود پروتئین خاصیت بازی از خود نشان می دهد و هنگامی که PH خون به طرف بازی می رود پروتئین خاصیت اسیدی ایفا می کند و همیشه تعادل را برقرار می کند
نکات مهم:
* در مصرف هیچ ماده غذایی، هر چند مفید، نباید زیاده روی کرد. دقت داشته باشید که مصرف پروتئین اضافه بر نیاز بدن موجب افزایش بار کلیوی، آسیب های کبدی، پوکی استخوان، کاهش قدرت باروری در زنان، سنگ کلیه و … خواهد شد.
* نوشیدن آب کافی با پروتئین ها را از قلم نیاندازید.
* هیچ گاه سفیده تخم مرغ را به صورت خام مصرف نکنید زیرا مصرف سفیده تخم مرغ به صورت خام باعث ورود پروتئینی به نام آویدین در بدن می شود که وجود این پروتئین مانع جذب بیوتین (ویتامین H) خواهد شد و در نتیجه باعث بروز عوارضی از جمله مسائل پوستی و چشمی می شود.
تحقیقات نو نشان داده است که خوردن روزانه یک عدد تخم مرغ، تأثیری بر افزایش خطر ابتلا به بیماری های عروق کرونر و یا حملات قلبی ندارد.
مضرات سفیده تخم مرغ
- بیشتر افراد مبتلا به حساسیت به تخم مرغ، به پروتئین های موجود در سفیدهٔ تخم مرغ واکنش نشان می دهند و برخی نیز به زرده حساسیت دارند.
- علاوه بر این قابلیت هضم سفیده تخم مرغ نیز برای بچه ها زیر یک سال سخت است.
- اشخاصی که مسائل کلیوی دارند باید در مصرف سفیده تخم مرغ باید احتیاط نمایند و می توانند زرده آن را مصرف نمایند.
گردآوری شده به وسیله گروه هفت گنج
منبع: هفت گنج