راهنمای خرید شوفاژ برقی؛ انواع مختلف و نکاتی که باید قبل از خرید به آن ها توجه کنید

به گزارش تور ارمنستان، زمستان فصلی است که هم سرمای لذتبخشی دارد و هم دوست داریم گوشه ای گرم برای نشستن داشته باشیم تا با خیالی آسوده چای بنوشیم، با اعضای خانواده و دوستان گپ بزنیم یا در دنیای خیالات رنگارنگ فرو برویم. درست است که خانه ها سیستم گرمایشی دارند اما گاهی دوست داریم گرما بیشتر از حالت عادی به ما نزدیک باشد. مثلا وقتی از بازی در برف یا یک پیاده روی طولانی در سرما به خانه می رسیم دوست داریم کف پایمان را به بخاری بچسبانی تا حسابی گرم شویم.

راهنمای خرید شوفاژ برقی؛ انواع مختلف و نکاتی که باید قبل از خرید به آن ها توجه کنید

برخی از شب های زمستانی هم ممکن است هوا خیلی سرد گردد و بخاری یا رادیاتور توان گرم کردن تمام فضای اتاق خواب را نداشته باشد، پس چاره ای نداریم که به فکر یک منبع گرمای قابل حمل باشیم تا بتوانیم کنار تخت خواب و نزدیک پاهایمان بگذاریم و تا صبح آرام بخوابیم. کیسه آب گرم گزینه مناسبی است اما کوچک است و فقط برای یک نفر قابل استفاده است. گزینه بعدی پتوی برقی است که می تواند تمام رخت خواب را گرم کند.

اما آیا تا به حال به این فکر نموده اید که اگر یک شوفاژ قابل حمل داشتید که می توانستید در هر مکانی از آن بهره ببرید چه زمستان دلچسب تری را می گذراندید؟ یا تصور کنید در خانه ای ساکن هستید که برای اتاق نشیمن فقط یک رادیاتور نصب نموده اند و زمستان ها همواره سرد است. اگر می توانستید در چند مکان مختلف اتاق نشیم شوفاژ نصب کنید و دردسر لوله کشی آب گرم و نصب شوفاژ را هم نداشته باشید چقدر زندگی شیرین می شد؟ چاره تمام این مسائل و پاسخ سوالاتی که مطرح کردیم شوفاژ برقی است.

در این مطلب از خبرنگاران مگ می خواهیم با شوفاژ برقی آشنا شویم، انواع آن را بشناسیم و نکاتی را یاد بگیریم که به خرید برترین شوفاژ برقی یاری می نماید. پس اگر شما هم سرمایی هستید یا دوست دارید شب ها در زمان فیلم تماشا کف پایتان را به بدنه گرم شوفاژ بچسبانید، این مطلب را تا آخر بخوانید.

در این مطلب می خوانید:

شوفاژ برقی چیست؟

انواع شوفاژ برقی

آیا نصب شوفاژ برقی آسان است؟

چگونه شوفاژ برقی در مقدار مناسب را انتخاب کنید

روش محاسبه هزینه انرژی مصرفی شوفاژ برقی

شوفاژهای برقی چقدر کارآمد هستند؟

شوفاژ برقی افقی و عمودی

شوفاژ برقی متحرک و ثابت

5 علت که باعث کار نکردن شوفاژ برقی شما می گردد

3 مدل از پرفروش ترین شوفاژهای برقی در بازار ایران

شوفاژ برقی چیست؟

یکی از ساده ترین روش های نصب شوفاژ در خانه بدون نیاز به لوله کشی و نصب دیگ بخار و دردسرهای دیگر، استفاده از شوفاژ برقی است. این وسیله گرمایشی کاربردی کاملا ایمن است و می توانید آن را به راحتی در اتاق کودک خردسالتان هم قرار دهید. چون روی تمام بخش های آن با یک لایه فلز پوشیده شده و به هیچ عنوان مثلا بخاری های برقی معمولی باعث ایجاد سوختگی روی پوست یا آتش سوزی نمی گردد. بعلاوه به علت استفاده از الکتریسیته هیچ پسماند مضری در هوای خانه منتشر نمی نماید و دیگر نیازی نیست نگران نشت گاز باشید. شوفاژ برقی نیازی به تعمیر و نگهداری ندارد و یک بار که نصب گردد همواره قابل استفاده است.

انواع شوفاژ برقی

شوفاژ برقی هم مثل دیگر وسایل گرمایشی انواع مختلفی دارد و شما می توانید با توجه به بودجه ای که دارید و محلی که قرار است استفاده گردد یکی از آن ها را انتخاب کنید. شوفاژهای برقی به سه دسته کلی تقسیم می شوند:

      • سیال حرارتی (پر از روغن)
      • حرارتی خشک (بدون روغن)
      • سنگ خشک (سرامیک)

سیال حرارتی (پر از روغن)

این مدل از رادیاتورها، که کاملا با روغن ترمودینامیکی پر شده اند، گرمای پایداری فراوری می نمایند. وقتی آن ها را به دیوار نصب می کنید فضای بیشتری را نسبت به رادیاتورهای معمولی گرم می نمایند و به همین علت برای استفاده در منطقه ها سرد مناسب هستند. روغن یک سیال مناسب برای انتقال گرما است و و وقتی در لوله های داخلی رادیاتور غوطه ور است، به راحتی گرما را از المنمت ها جذب نموده و در سراسر شوفاژ پخش می نماید. به همین علت تمام قسمت های آن کاملا یکنواخت گرم شده و گرما را به راحتی به فضای اطراف منتقل می نمایند. ظاهر شوفاژهای سیال حرارتی هم بسیار زیبا است و در هر قسمت از خانه که نصب شوند دکوراسیون آن را زیباتر از قبل می نمایند.

حرارتی خشک (بدون روغن)

این مدل از شوفاژهای برقی همانقدر که سریع گرم می شوند همانقدر هم سریع سرد می شوند، یعنی با تغییرات دمایی بسیار سازگار هستند و بلافاصله بعد از کم و زیاد کردن درجه حرارتشان می توانید تغییرات را احساس کنید. رادیاتورهای حرارتی خشک به راحتی در هر قسمتی از خانه نصب می شوند و طراحی ظاهری شان به شکلی است که در هر فضایی به راحتی قرار می گیرند. البته این مدل شوفاژ برقی به شکل متحرک هم ساخته شده است که با چرخ هایی که در زیر خود دارد، قابل انتقال به هر مکانی است که شما به آن نیاز داشته باشید.

سنگ خشک (سرامیک)

این مدل شوفاژ برقی با یاری گرمای تابشی فضای بیشتری را نسبت به دو مدل دیگر گرم می نمایند و با جابه جایی هوا به راحتی سرد نمی شوند به همین علت برای فضاهای داخلی که سخت گرم می شوند مناسب هستند. سنگ های سرامیکی که برای ساخت این شوفاژ برقی به کار رفته باعث شده تا از دست دادن گرما در آن نیاز به زمان بیشتری داشته باشد و گرما را مدت طولانی تری حفظ می نماید. پس اگر اتاق نشیمن بزرگی دارید یا قرار است فضایی را گرم کنید که رفت وآمد در آن زیاد است، این مدل شوفاژ برقی انتخاب مناسبی است.

آیا نصب شوفاژ برقی آسان است؟

شما برای نصب شوفاژ برقی به ایجاد لوله کشی تازه یا شبکه اتصال با دیگ بخار ندارید و فقط کافی است یک پریز برق در قسمت مورد نظرتان وجود داشته باشد. به همین علت نصب و راه اندازی آن نسبت به نصب دیگر وسایل گرمایشی بسیار آسان تر و ارزان تر است. حتی اگر دیواری که قرار است شوفاژ برقی ثابت روی آن نصب گردد پریز برق نباشد، یک برق کار می تواند در چند دقیقه کابل برق را به سیم کشی داخل دیوار وصل کند.

اگر هم شوفاژ برقی متحرک استفاده می کنید که اصلا نیازی به نصب ندارد و فقط کافی است دو شاخه را به پریز متصل کنید. نکته قابل توجه بعدی سرویس سالانه است که با استفاده از شوفاژ برقی به این کار هم نیازی نخواهید داشت. عدم استفاده از سوخت فسیلی برای گرم کردن خانه هم این وسیله را به یک وسیله ایمن، بدون خطر مسمومیت یا خفگی، تبدیل نموده است.

چگونه شوفاژ برقی در مقدار مناسب را انتخاب کنید

انتخاب سایز شوفاژ برقی تاثیر مستقیمی در مقدار گرمایشی محیط دارد. اگر رادیاتور خیلی کوچک باشد فضا را گرم نمی نماید و اگر زیادی بزرگ باشد در چند لحظه هوای داخل گرم می گردد و دائم باید آن را خاموش و روشن کنید تا هوا بیش از حد گرم نگردد. نکته ی طلایی در خرید شوفاژ برقی انتخاب سایز مناسب و متناسب با محیط مورد استفاده است. پس حتما در زمان انتخاب رادیاتور برقی، در بخش توضیحات محصول، حداقل و حداکثر فضایی را که می تواند گرم کند را بخوانید تا برترین انتخاب را داشته باشید.

روش محاسبه هزینه انرژی مصرفی شوفاژ برقی

محاسبه هزینه برق مصرفی شوفاژ برقی می تواند کمی سخت باشد. برای این کار باید عوامل مختلفی مثل نوع بنا، مقدار اتاق و مدل عایق کاری ساختمان در نظر گرفته گردد. اما این فرمول می تواند به شما یاری کند هزینه را به صورت حدودی تخمین بزنید:

هزینه هر کیلو وات ساعت انرژی × ساعت های استفاده × خروجی شوفاژ بر اساس کیلو وات

هزینه روزانه شوفاژ برقی =

با این حال ضروری است به یاد داشته باشید که در این فرمول عوامل موثر مختلفی که به آن اشاره کردیم محاسبه نشده است و ممکن است هزینه ها کمی بیشتر گردد. بعلاوه تعرفه برق منطقه شما و رتبه بندی مصرف انرژی رادیاتور هم می تواند در هزینه نهایی تاثیرگذار باشد.

شوفاژهای برقی چقدر کارآمد هستند؟

شوفاژ برقی هر 1 وات انرژی برق را به صورت کامل به گرما تبدیل می نماید و در نتیجه هیچ هدر رفتی در این روش گرمایی وجود ندارد، پس می توان گفت که این وسیله گرمایشی 100% کارآمد است. وقتی از انرژی های سبز و تتازهپذیر مثل انرژی حاصل از نور خورشید یا باد بهره ببرید نه تنها هزینه استفاده از رادیاتور برقی برایتان کاملا صفر می گردد، بلکه ذره ای کربن هم به محیط زیست اضافه نمی کنید. پس اگر دوست دار محیط زیست هستید می توانید برای گرم کردن خانه در روزهای سرد سال از این روش بهره ببرید.

پنل خورشیدی تیسو مدل TM100W-18V ظرفیت 100 وات

2,430,000 تومان

مشاهده و خرید

شوفاژ برقی افقی و عمودی

شوفاژهای برقی به دو شکل افقی و عمودی فراوری می شوند و شما می توانید براساس محلی که قرار است نصب گردد یکی از این دو مدل را انتخاب کنید.

شوفاژ برقی افقی: ظاهر این مدل از رادیاتورها کلاسیک است و در رنگ ها و مقدار های مختلف فراوری شده است. به علت باریک بودن ظاهرشان به راحتی در هر فضایی جا می شوند و با دکوراسیون محیط هماهنگ می شوند. اگر هوادار فضاهای کلاسیک هستید، رادیاتور برقی افقی گزینه مناسبی برای شما است.

شوفاژ برقی عمودی: این مدل برای دیوارهای بلند و باریک مناسب هستند. مثلا اگر دیوار کنار درِ ورودی حمام شما عرض کمی دارد و می خواهید یک رادیاتور برقیق در آن بخش داشته باشید، مدل عمودی برایتان مناسب است. هرچه ارتفاع رادیاتور بیشتر باشد گرمای بیشتری فراوری می نماید اما نیازی به فضای زیادی ندارد. طراحی این مدل از شوفاژها خاص است و حتی به شکل هایی متفاوت از تصور عمومی از رادیاتور فراوری شده اند. پس اگر در پی دکوراسیون خاص هستید و خانه کوچکی دارید، شوفاژ برقی افقی گزینه مناسبی است.

شوفاژ برقی متحرک و ثابت

شوفاژ برقی متحرک با یاری چرخ هایی که زیر خود دارد قابل جابه جایی به هر مکانی است که شما به آن نیاز داشته باشید. وقتی در آشپزخانه هستید آن را به آشپزخانه منتقل کنید و شب در زمان خواب، آن را کنار تخت خواب بگذارید، این مدل رادیاتور همواره و همه جا همراه شما خواهد بود. روش اتصال به برق این مدل با یاری کابل و دو شاخه است و هر جایی که یک پریز برق وجود داشته باشد می توانید آن ر روشن کنید. شوفاژ برقی ثابت روی دیوار نصب می گردد و به شبکه برق ساختمان متصل می گردد. پس اگر قرار است سال های زیادی در یک خانه یا دفتر کار سکونت داشته باشید، استفاده از شوفاژ برقی ثابت و نصب آن در محل های مورد نظر، گزینه بهتری برای شما است.

5 علت که باعث کار نکردن شوفاژ برقی شما می گردد

هیچ چیزی بدتر از خراب شدن وسایل گرمایشی در هوای سرد نیست. خراب شدن و از کار افتادن شوفاژ برقی مثل هر وسیله برقی دیگری دور از فکر نیست. به همین علت بهتر است با دلایل عمده این خرابی ها آشنا باشید تا هم از پیش آمدن آن ها جلوگیری کنید و هم وقتی متوجه خرابی شدید، بتوانید سریع تر برای تعمیر آن اقدام کنید. 5 علت عمده برای خرابی شوفاژ برقی وجود دارد که در ادامه بیشتر درباره آن ها صحبت می کنیم.

1. مشکل سیم برق

شایع ترین علت از کار افتادن شوفاژ برقی خرابی کابل برق آن است. ممکن است کابل برق آسیب دیده و اتصالی نموده باشد یا کاملا از داخل قطع شده باشد. پس بهتر است برای آنالیز علت خرابی، ابتدا کابل برق را آنالیز کنید و ببینید آیا روکش کابل آسیب دیده یا نه. وقتی آسیب را پیدا کردید می توانید براساس مقدار آن، برای تعمیر یا تعویض کابل تصمیم بگیرید. البته اگر نیاز به تعویض کابل باشد باید حتما این کار را به یک متخصص بسپارید تا در حین تعویض، آسیبی به رادیاتور نرسد.

2. ترموستات را آنالیز کنید

اگر کابل برق سالم بود باید به سراغ ترموستات بروید. ممکن است ترموستات معیوب شده باشد، شاید اتصالاتش شل شده باشد یا اتصالی نموده باشد. دمای تنظیم شده آن را هم آنالیز کنید. اگر روی دمای پایین یا خاموش تنظیم شده سعی کنید آن را روشن کنید و ببینید آغاز به کار می نماید یا نه. اگر کار نکرد بهتر است برای تعویض ترموستات اقدام کنید. اگر ترموستات دکمه یا ریموت کنترل دارد آن را هم آنالیز کنید تا سالم باشد.

3. سیستم ایمنی اتوماتیک خاموش می گردد

وقتی شوفاژ برقی بیش از حد داغ می گردد سیستم ایمنی اتوماتیک دستگاه را خاموش می نماید تا از پیش آمدن حوادث احتمالی جلوگیری کند. بیش از حد داغ شدن رادیاتور نشانه این است که چیزی در آن درست کار نمی نماید و در قسمتی نقص فنی وجود دارد. گاهی تنظیمات سیستم ایمنی یه هم می ریزد و رادیاتور را بی علت خاموش می نماید. یک بار سیستم ایمنی خاموشی اتوماتیک را از ابتدا تنظیم کنید و شوفاژ برقی را برای 20 دقیقه روشن کنید. اگر بعد از 20 دقیقه رادیاتور به کار خود ادامه داد یعنی مشکل در تنظیمات بوده است اما اگر دوباره کار نکرد یا بعد از زیادی داغ شدن خاموش نشد، باید برای تعمیر یا تعویض سیستم ایمنی به متخصص مراجعه کنید.

4. یک فیوز سوخته است

سوختن فیوز یکی دیگر از دلایل شایع از کار افتادن رادیاتور برقی است. برای آنالیز این موضوع ابتدا جریان برق را قطع کنید و سپس جعبه فیوز خانه را آنالیز کنید تا فیوزی که سوخته یا مدار را قطع نموده است را پیدا کنید. اگر فیوز جریان را قطع نموده بود یا به اصطلاح پریده بود، دوباره جریان را وصل کنید تا رادیاتور کار کند. اگر هم سوخته بود برای تعویض آن اقدام کنید. نباید فراموش کنید که برای تعویض فیوض حتما باید با یک متخصص تماس بگیرید.

5. وجود مشکل در منبع تغذیه

شاید بتوان گفت رایج ترین علتی که باعث از کار افتادن رادیاتورهای برقی می گردد مشکل در جریان برق و مدارهای آن است. اول مطمئن شوید که رادیاتور به جریان اصلی برق متصل است، سپس سوئیچ را آنالیز کنید و ببینید آیا کار می نماید یا نه. با اتصال یک وسیله برقی کوچک به سوئیچ می توانید از سالم بودن آن مطمئن شوید. اگر دستگاه روشن نشد به احتمال زیاد مشکل از سوئیچ است و یک برق کار متخصص باید برای تعمیر یا تعویض آن به خانه شما مراجعه کند.

3 مدل از پرفروش ترین شوفاژهای برقی در بازار ایران

حالا که با شوفاژ برقی، کاربرد آن و انواع مختلفی که دارد آشنا شده اید بد نیست چند رادیاتور برقی پرفروش در بازار ایران را با هم ببینیم. نباید فراموش کنید که تقریبا همواره محصولات با کیفیت بالا و قیمت مناسب به پرفروش ترین ها تبدیل می شوند. پس اگر قصد خرید دارید، به گزینه های با فروش بالا دقت کنید.

شوفاژ برقی مایدیا - مدل NY2311-20M

این شوفاژ برقی متحرک از نوع سیال حرارتی است و 11 دنده آن با روغن پر شده است. این رادیاتور سه سطح گرمایی مختلف دارد که با توجه به نیازتان می توانید یکی از آن ها را بهره ببرید. تکنولوژی anti-freeze استفاده شده در این دستگاه از یخ زدن روغن در دماهای پایین، وقتی که شوفاژ خاموش است، جلوگیری می نماید. یکی از ویژگی های قابل توجه در این رادیاتور خاموش شدن اتوماتیک بلافاصله بعد از واژگون شدن است.

جابه جایی این رادیاتور با یاری دسته هایی که به صورت فرورفتگی روی آن طراحی شده و 4 چرخی که در زیرش دارد بسیار آسان است و می توانید به راحتی آن را به هر مکانی که نیاز دارید، منتقل کنید. این شوفاژ برقی حدود 50 سانتیمتر فضا اشغال می نماید.

شوفاژ برقی مایدیا مدل NY2311-20M

4,070,000 تومان

مشاهده و خرید

شوفاژ برقی سانفورد - مدل SF1210OH

شوفاژ برقی متحرک سانفورد هم از نوع سیال حرارتی است و 9 پره دارد که می توند به راحتی فضا را گرم کند. این مدل از رادیاتورهای سانفورد کم مصرف است و فضایی کمتر از 50 سانتیمتر را اشغال می نماید. جابه جایی آن آسان است و چرخ های روانی که دارد کار انتقال آن به فضاهای مختلف را راحت نموده است. نکته قابل توجه در این شوفاژ بی صدا بودن آن است، پس اگر در زمان خواب آن را کنار تخت خواب خود می گذارید می تواند مطمئن باشید که با صدای رادیاتور بیدار نمی شوید.

یک فن کوچک روی این رادیاتور وجود دارد که وقت روشن می کنید گرما را به اصطلاح پرتاب می نماید و فضای اتاق سریع تر. از حالت عادی گرم می گردد. اگر بر حسب اتفاق رادیاتور کج گردد یا واژگون گردد بلافاصله به صورت اتوماتیک خاموش می گردد تا از بروز حوادث احتمالی جلوگیری کند. شما می توانید با یاری صفحه تنظیمات روی این رادیاتور مقدار دمای خروجی و سرعت فن را تنظیم کنید. طراحی ظاهری این شوفاژ به شکل کلاسیک است.

شوفاژ برقی سانفورد مدل SF1210OH

مشاهده کالا

شوفاژ برقی میگل - مدل GOR 208

سومین شوفاژ برقی در این فهرست هم از مدل متحرک است و برای گرم کردن فضایی به وسعت 23 تا 70 متر مکعب مناسب است. این رادیاتور 13 پره دارد و گرما را به خوبی در فضا پخش می نماید. سیستم ضد رسوب استفاده شده در آن به افزایش عمر مفید دستگاه یاری می نماید. شما می توانید برای تنظیم دمای این شوفاژ از پنل پیچی مربوط به این کار بهره ببرید.

شوفاژ برقی میگل مدل GOR 280

مشاهده کالا

مرور کلی

شوفاژ برقی یک وسیله گرمایشی ایمن است که به راحتی می توانید در هر مکانی از آن بهره ببرید و نگران خطراتی که بخاری های برقی دارند، نباشید. این رادیاتور دو نوع کلی ثابت و متحرک دارد. مدل ثابت به دیوار نصب می گردد و مستقیم به سیم کشی برق ساختمان متصل می گردد، اما مدل متحرک با یاری کابل و دوشاخه به پریز برق وصل می گردد و با یاری چرخ هایی که دارد، می توانید آن را به هر گوشه از خانه یا دفتر کار منتقل کنید. با نگاهی به پرفروش ترین رادیاتورهای برقی در بازار متوجه این نکته شدیم که نوع متحرک پرهوادارتر از نوع ثابت است. اگر شما هم تجربه استفاده از شوفاژ برقی را داشته اید برای ما در قسمت کامنت ها بنویسید.

منابع: electricradiatorsdirect, dynamicheaters

پاسخ به چند پرسش پرتکرار

قیمت شوفاژ برقی از چقدر آغاز می گردد؟

در حال حاضر ارزان ترین شوفاژ برقی موجود در بازار قیمتی حدود 3 میلیون تومان دارد.

برای خرید شوفاژ برقی کم مصرف چه چیزی را باید آنالیز کنیم؟

با آنالیز برچسب انرژی نصب شده روی شوفاژ برقی می توانید رده مصرف انرژی آن را پیدا کنید. کم مصرف ترین لوازم برقی رده A++ را دارند و هرچه از این رده فاصله بگیرند، مقدار مصرف برق در آن ها هم بیشتر می گردد.

رادیاتور برقی دیواری بهتر است یا متحرک؟

هر دو مدل رادیاتورهای برقی فراوری شده کارآمد هستند. شما باید با توجه به نوع استفاده و فضایی که قرار است در آن رادیاتور را روشن کنید یکی از این دو مدل را انتخاب کنید. مثلا اگر می خواهید در هر قسمت از خانه یا دفتر کار که هستید گرمای بیشتری داشته باشید بهتر است مدل متحرک را خریداری کنید. اما اگر فضای مورد نظر شما کوچک است یا نیازی به جابه جایی منبع گرما ندارید، رادیاتور برقی دیواری برترین انتخاب است.

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 25 دی 1401 بروزرسانی: 25 دی 1401 گردآورنده: tour-armenia.ir شناسه مطلب: 1598

به "راهنمای خرید شوفاژ برقی؛ انواع مختلف و نکاتی که باید قبل از خرید به آن ها توجه کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای خرید شوفاژ برقی؛ انواع مختلف و نکاتی که باید قبل از خرید به آن ها توجه کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید