راه حل ژاپنی برای نجات زمین از کربن

به گزارش تور ارمنستان، خبرنگاران- دی اکسید کربن (گاز کربنیک) تولیدی از فعالیت های بشر مهمترین عامل گرمایش اقلیمی محسوب می شود؛ حالا ژاپنی ها می گویند می توانند با انباشت این گاز، جلو انتشار آن را بگیرند.

راه حل ژاپنی برای نجات زمین از کربن

به گزارش خبرنگاران از روزنامه عصر اقتصاد در چاپ روز چهارشنبه 19 آبان 1400 آورده است؛ متخصصان ژاپنی در بخش غربی بندر توماکومایی درجزیره اوکاییدو توانسته اند با راه اندازی یک طرح پژوهشی گاز کربنیک را جمع آوری و انباشت کنند.

به عقیده آنان، استفاده از این روش نقش بسیار جدی در حذف انتشار گاز کربنیک در محیط زیست دارد و برای ژاپن و جهان بسیار حیاتی است.

بنا بر گفته ناکاژیما توشیاکی، مدیراین برنامه، نام این روش به اختصار سی.سی. اس. یا حبس و ذخیره گاز کربنیک است. با استفاده از این فناوری که با هدف کاهش گرمایش اقلیمی با حذف دی اکسید کربن حاصل از فعالیت های صنعتی راه اندازی شده است این گاز جمع آوری و در زیر زمین انباشت می شود.

در این سازوکار گاز کربنیک حاصل از فعالیت های پالایشگاه ایدمیتسو کوزان در اوکاییدو به وسیله یک کانال به قسمت جمع آوری هدایت می شود. یاماگیشی کازایوکی، مدیر روابط عمومی مرکز جمع آوری دی اکسید کربن در همسایگی پالایشگاه می گوید: 25 تن گاز کربنیک در ساعت معادل 600 تن د رروز در این مرکزجمع آوری می شود.

او می افزاید: هدف ما جمع آوری 100 هزار تن در سال است اما ظرف دوسال گذشته توانسته ایم 300 هزار تن را جمع آوری و انباشت کنیم.

تأسیسات اصلی این مرکز از سه برج تشکیل شده است که گاز کربنیک به شیوه جذب شیمیایی در آنها جداسازی، جمع آوری و سپس به محل انباشت هدایت می شود. این گاز، به روش تزریق به درون چاه های حفرشده، به زیر بستر دریا هدایت می شود تا در آنجا ذخیره شود. کارشناسان ژاپنی بر این باورند این طرح نقش بسزایی در کربن زدایی دارد.

دو چاه به این منظور حفر شده است: یکی از این چاه ها در عمق 1000 تا 1200 متری زیر زمین به لایه ماسه سنگ رسیده و دیگری در عمق 2400 تا 3000 متری به لایه آتشفشانی رسیده است.

ناکاژیما توشیاکی، مدیر بخش ژاپن طرح سی.سی. اس می گوید: آژانس بین المللی انرژی امیدواراست تا سال 2050 (1429) ما بتوانیم 70 میلیارد تن گازکربنیک با این شیوه جمع آوری و ذخیره کنیم و از این راستا به نقطه انتشار صفر گاز کربنیک برسیم.

او اضافه می کند: بدین ترتیب می توانیم از سوخت های فسیلی به گونه ای پاک استفاده و گاز کربنیک حاصل از آن را در منشاء تولید جمع آوری و در اعماق زمین انباشت کنیم.

متخصصان ژاپنی برای کربن زدایی فعالیت های دیگری را هم دنبال می کنند: آنها توانسته اند بتونی به نام CO2-SUICOM. تولید کنند که بتون کربن منفی نیز نامیده می شود.

واتانابه کِنزو، مدیرکل گروه ساخت مواد و بتن در انستیتوی پژوهش های فنی کاژیما در این خصوص می گوید: تولید هر متر مکعب بتن معمولی منجر به انتشار 288 کیلوگرم گاز کربنیک می شود، اما تولید بتن CO2-SUICOM منجر به انتشارصرفا 18 کیلوگرم از این گازمی شود؛ از اینرو آن را بتن کربن منفی می نامند.

به گفته او، این نوع بتن همچنین قادر است در مرحله سخت شدن گاز کربنیک را جذب کند. مدیرکل گروه ساخت مواد و بتن در انستیتوی پژوهش های فنی کاژیما اضافه می کند: در این نوع بتن با افزودن یک ماده شیمیایی جانبی، به جای آنکه در فرایند سخت شدن بتن از آب استفاده کنیم از گاز کربنیک استفاده می کنیم.

او در ادامه توضیحات خود می گوید: ما به این نوع بتن یک پودر جادویی به نام γC2S اضافه می کنیم. چرا آنرا پودرجادویی نامیده ایم؟ چون در این صورت بتن قادر است اندازه قابل توجهی از دی اکسید کربن موجود در اتمسفر را طی فرایند سخت شدن خود جذب کند. در این صورت می توان این بتن را نیز بتن جادویی نامید که درجا گاز کربنیک را جذب می کند.

از این نوع بتن در انواع ساخت و سازها به ویژه در سازه های زیرساختی به عنوان ماده اولیه پیش ساخته استفاده می شود. به عنوان مثال، از آن برای ساخت کناره های یک جاده اصلی نزدیک شهر ماسودا در بخش شیامین استفاده شده است.

توسعه استفاده از این نوع بتن نقش بسزایی در تبدیل صنایع ساخت وساز به صنایع پاک و مطابق با ضوابط توسعه پایدار ایفا خواهد کرد.

منبع: عصر اقتصاد

منبع: شفقنا اقتصادی
انتشار: 7 دی 1400 بروزرسانی: 7 دی 1400 گردآورنده: tour-armenia.ir شناسه مطلب: 1309

به "راه حل ژاپنی برای نجات زمین از کربن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راه حل ژاپنی برای نجات زمین از کربن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید