روش هایی برای ترک عادات بد غذایی

به گزارش تور ارمنستان، برای اینکه بتوانید از یک اصول خاص پیروی کنید، باید یک برنامه ریزی درست و کار آمد داشته باشید. برنامه ریزی فقط مختص کارهای اداری و یا شیوه کنترل بر هزینه های زندگی نیست. ما باید یاد بگیریم که برای خوردن، خوابیدن و حتی نوشیدن خود نیز برنامه هایی داشته باشیم تا دچار مشکل نشویم.

روش هایی برای ترک عادات بد غذایی

6 راه از بین بردن عادت های بد غذایی

ساعت 10 شب است و شما تصمیم گرفته اید زودتر از هر روز به رختخواب خود بروید اما بستنی که در فریزر وجود دارد شما را صدا می نماید.

شما خوب می دانید که خوردن بستنی برای شما خوب نیست اما به این موضوع اعتنایی نمی کنید و به سراغ آن می روید .

اصلا برایتان مهم نیست که چقدر برای کاهش وزن و سالم ماندنتان کوشش نموده اید ، الان تنها چیزی که مهم است خوردن بستنی خوشمزه ای است که چشمک می زند. همانطور که می دانید هر فردی عادت های تغذیه ای خاص خود را دارد. همه افرادی که عاشق شیرینی و بستنی هستند خوب می دانند که سرکوب کردن اشتهای روزانه در این مورد بسیار سخت است.

خبر خوب این است که همه افراد می توانند با عادت های غذایی خود مبارزه کنند و از خوردن بعضی از مواد خودداری کنند.

در این مقاله قصد داریم به استراتژی هایی بپردازیم که به شما در تغییر عادت های بد غذایی یاری خواهد نمود.

1.چشمان خود را بر روی مواد غذایی بد ببندید
بعضی از اوقات برترین کار برای نخوردن یک ماده غذایی این است که آن را از جلوی چشم خود بردارید.

برترین گزینه برای بیشتر افراد ایجاد یک مانع بصری است . مثلا به جای اینکه ماده غذایی را در یک پلاستیک شفاف قرار دهید، می توانید آن را در یک فویل بپیچید و سپس در کیسه فریزر بگذارید.

حالا هر زمان که به آشپزخانه بروید، خبری از آن ماده وسوسه کننده نخواهد بود. مطالعات صورت گرفته نشان می دهد،افرادی که موادی همانند کلوچه، کیک، چیپس، نوشابه و شیرینی را در آشپزخانه و جلوی چشم نگهداری می کنند 13 کیلوگرم بیشتر از سایر افراد چاق خواهند شد.

2.برای رسیدن به مواد غذایی مضر مانع ایجاد کنید
شاید سخت ترین قسمت کار این است که غذای مورد نظر و دلخواه خود را مصرف نکنید. برترین گزینه در اینگونه موارد تنظیم یک مانع ساده بین خودتان و غذا یا خوراکی مورد نظر است.

اگر عاشق خوردن چیپس هستید، به خودتان بگویید که باید به فروشگاه بروید و یک بسته از آن را تهیه کنید.

خوب رفتن به فروشگاه هم برای هر کسی آسان نیست. پس شما یک مانع ایجاد نموده اید که به شما یاری می کند از مصرف مواد مضر دور باشید.

مطالعات صورت گرفته نشان می دهد که کارمندان زمانی که ظرف شکلات بر روی میز قرار داشت، تقریبا 9 شکلات در روز مصرف می کردند.

اما زمانی که ظرف شکلات چند متر آن طرف تر نهاده شد، این میزان به 4 شکلات در روز کاهش پیدا کرد. این بدین معناست که حتی اضافه کردن چند قدم به این ظرف شکلات ها؛ مصرف آن را تا 50 درصد کاهش می دهد.

3.حتی در خصوص پرهیز هم فکر نکنید
متخصصان می گویند، زمانی که صحبت از ترک غذاهای وسوسه کننده به میان می آید پرهیز کارساز نخواهد بود.

مثلا بیشتر افراد می گویند از امروز مصرف شکر و قند را به طور کامل و برای یک ماه متوقف می کنم ، بعد از یک زمان کوتاه پرهیز، حتی مصرف میانه این مواد نیز سخت خواهد بود(فرد نمی تواند حتی به صورت میانه از این مواد مصرف کند و بیشتر از میزان قبلی مصرف خواهد نمود).

به جای اینکه تصمیمات سخت و غیر قابل اجرا بگیرید، سعی کنید تنها میزان اندکی از مصرف خود را که واقعا می توانید به آن دست یابید محدود نمایید.

مثلا به جای اینکه قهوه خود را با دو قاشق شکر بخورید، آن را با یک و نیم قاشق شکر مصرف کنید. سپس شما می توانید قدم بعدی را بردارید و هفته بعدی میزان بیشتری را کم نمایید.

4.به خودتان روحیه بدهید
هر تغییر کوچک در عادتهای بد غذایی بسیار خوب و عالی است . اگر به سرعت نمی توانید عادت های بد غذایی خود را کنار بگذارید، اصلا فکر نکنید که شکست خورده اید. فقط در پی مواردی باشید که توانسته اید بهبود ایجاد کنید.

مثلا به جای خوردن 10 تکه پیتزا ، شما فقط 4 تکه از آن را می خورید. حتی اگر فرآیند اینکار آرام باشد نباید ناامید شوید به خودتان روحیه بدهید و با قدرت پیش بروید.

5.اگر دوباره به عادت های بد روی آوردید، خودتان را تنبیه نکنید
خوب همه ما به خوبی می دانیم که روی آوردن دوباره به عادت های بد غذایی چه حس بدی به همراه دارد.

بیشتر اوقات ما به خودمان می گوییم تو چقدر احمق هستی ، حتی نتوانستی یک عادت ساده را ترک کنی. اینکار به هیچ عنوان صحیح نیست.

تنبیه وسرزنش کردن هیچ تاثیر مثبتی در شما نخواهد داشت و در عوض باعث تخریب شخصیت و از دست رفتن اعتماد به نفس شما می شود.

زمانی که به عادت بد روی آوردید به خودتان بگویید من کوشش خود را انجام دادم ولی صبح روز بعد همه چیز را از ابتدا شروع خواهم کرد.

6.از نیروی داخلی خود یاری بگیرید
زمانی که تنبیه کردن خود را برای خطاهای کوچک کنار گذاشتید، برای پیشرفتی که حاصل شده است به خودتان جایزه بدهید.

اما استفاده از مواد برای جایزه دادن به نظر ایده آل نمی رسد. بهتر است از جوایز درونی برای خودتان بهره ببرید.

مثلا زمانی که از جلوی فروشگاه رد می شوید و هیچ اعتنایی به چیپس و پفک آن ندارید، برگردید و دوباره نگاه کنید و از اعتماد به نفسی که در شما ایجاد شده است ، نهایت لذت را ببرید. همین حس خوب می تواند راه را برای شما هموار کند.

منبع: سایت مجله سلامت

منبع: راسخون
انتشار: 16 آبان 1400 بروزرسانی: 16 آبان 1400 گردآورنده: tour-armenia.ir شناسه مطلب: 1254

به "روش هایی برای ترک عادات بد غذایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روش هایی برای ترک عادات بد غذایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید