طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی

به گزارش تور ارمنستان، ته چین مرغ و بادمجان یکی از غذاهای مجلسی و سنتی کشورمان است. از اینرو در این مطلب قصد داریم طرز تهیه این غذا را روی گاز و در فر توضیح دهیم. با ما همراه باشید.

طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی

با ما همراه باشید و با تور چین از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.

خبرنگاران | سرویس آشپزی - ته چین مرغ و بادمجان یکی از انواع ته چین مرغ است که می توانید آن را در میهمانی ها و مجالس سرو کنید. این غذا معمولا به ذائقه همه ایرانی ها هماهنگ است و همه از میل کردن آن لذت خواهند برد. اما درست کردن آن به گونه ای که خوش طعم و خوش عطر باشد، کار چندان ساده ای نیست. به همین دلیل در این مطلب نکاتی ذکر خواهد شد تا بهترین ته چین ممکن را برای خودتان و عزیزانتان سرو نموده و لذت ببرید.

مواد اولیه مورد احتیاج برای تهیه ته چین مرغ و بادمجان

مواد اولیه
مرغنیم کیلوگرم
بادمجاننیم الی یک کیلوگرم
برنجنیم کیلوگرم
زرده تخم مرغ3 عدد
ماست1 پیمانه
خامه و زرشکاز هر کدام 2 قاشق غذاخوری
خلال بادام و خلال پستهاز هر کدام 50 گرم
زغفران دم نموده2 قاشق سوپخوری
روغن مایعیک سوم پیمانه
کره، نمک، دارچین و فلفلبه میزان لازم

چند نکته:

  • ترجیحا از برنج ایرانی برای ته چین بهره ببرید که چسبندگی خوبی دارد.
  • به طور کلی برای طبخ ته چین، به ازای هر یک پیمانه برنج به یک قاشق خامه، دو قاشق ماست و دو عدد زرده تخم مرغ احتیاج داریم.
  • از تمام قسمت های مرغ می توانید بهره ببرید، اما اگر فیله باشد، بهتر است.
  • در صورت تمایل می توانید خامه را حذف کنید و به جای آن یک قاشق روغن به ته چین اضافه نمایید.
  • استفاده از خلال پسته و بادام بستگی به سلیقه شما دارد و در صورت تمایل می توانید آنها را حذف کنید.

طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان

  1. کره را در یک ماهیتابه روی شعله قرار دهید تا ذوب شده و داغ گردد. سپس مقداری کمی شکر به آن اضافه کنید و بلافاصله از حروف حرارت برداشته و همان زمان زرشک را نیز اضافه کنید و دائما بهم بزنید تا مواد خنک شوند. زرشک به سرعت می سوزد و سیاه می گردد، به همین دلیل نباید آن را در معرض حرارت مستقیم قرار داد.
  2. بادمجان را حلقه حلقه کنید، تلخی آن را بگیرید و سرخ کنید. توجه داشته باشید که یک طرف بادمجان ها سرخ شده باشد و طرف دیگر کامل سرخ نگردد، زیرا داخل ته چین می پزد.
  3. مرغ را تکه تکه نموده و همراه با پیاز، نمک و فلفل در قابلمه بریزید، سپس مقداری آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملا بپزد.
  4. داخل یک قابلمه آب بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید، زمانی که دو تا جوش زد و هنوز برنج زنده بود آن را آبکش کنید. برای ته چین برنج نباید همانند پلو نرم گردد، زیرا بعد از مخلوط شدن با ماست، شفته خواهد شد. بنابراین حتما آن را زنده بردارید.
  5. ماست، خامه و زرده های تخم مرغ را با یکدیگر کاملا مخلوط کنید.
  6. سپس زغفران و روغن مایع را بیفزایید.
  7. اکنون نوبت اضافه کردن برنج است. سعی کنید برنج را کم کم اضافه کنید، زیرا برخی از برنج ها ری بیشتری دارند و بیشتر از مقداری که لازم دارید، خواهد شد؛ بنابراین برنج را به تدریج اضافه نموده و بهم بزنید تا زمانی که مایع شل نباشد.
  8. کف یه قالب را با روغن مایع چرب کنید و سپس یک ردیف بادمجان بچینید. توجه داشته باشید که آن سمت بادمجان ها که کاملا سرخ نشده است باید به طرف کف قالب باشند.
  9. اکنون یک لایه خلال بادام بریزید. البته ابتدا باید خلال بادام را بشویید و خشک کنید.
  10. نصف برنج را داخل قالب بریزید تا کاملا روی سطح بادمجان و خلال را بگیرد.
  11. اکنون تکه های مرغ را روی برنج بچینید.

  12. هنگامی که مرغ ها را می چینید، کمی اطراف ظرف را خالی بگذارید و سپس در فضای خالی مانده زرشک و خلال پسته بریزید. توجه کنید که زرشک به دیواره های ظرف نچسبد، زیرا می سوزد و سیاه می گردد. کمی از زرشک را نیز روی مرغ ها بریزید.

  13. اکنون مابقی برنج را نیز در ظرف بریزید.
  14. در صورت تمایل می توانید، مقداری کره را خرد کنید و روی ته چین بگذارید.

  15. اکنون روی ظرف را با کاغذ آلومینیوم بپوشانید و داخل فر با حرارت 180 درجه به مدت 60 الی 75 دقیقه قرار دهید.

  16. اگر می خواهید ته چین را روی اجاق گاز بپزید به جای آلومینیوم از دم کنی استفاده نموده و شعله گاز را نیز کم نموده یا از شعله پخش کن بهره ببرید تا همه جای غذا به طور یکنواخت پخته گردد.

چند نکته:

  • برای دریافت تلخی بادمجان، پوست آن را بگیرید و حلقه حلقه کنید. سپس حلقه های بادمجان را بدون اینکه بشویید داخل یک صافی بگذارید که پایه دار باشد یا اینکه صافی را روی یک قابلمه قرار دهید و لابه لای آن ها را نمک بپاشید. بادمجان ها برای مدت 5 الی 6 ساعت به همین حالت بگذارید تا زهر بادمجان از بین برود و سپس با آب سرد بشویید که شوری آن از بین برود.

  • به جای قالب از قابلمه نیز می توانید بهره ببرید، اما توجه داشته باشید که اگر دسته های قابلمه از جنس پلاستیک است، ابتدا ان ها را جدا کنید و سپس قابلمه را در فر قرار دهید.

  • می توانید ته چین را به صورت یک نفره نیز تهیه کنید، برای اینکار از قالب های کوچک بهره ببرید و همان ترتیب یاد شده مواد را لایه لایه بچینید. در صورت تمایل می توانید در وسط ته چین نیز بادمجان بچینید. برای اینکار بعد از آنکه نصف برنج را در ظرف ریختید، یه لایه بادمجان بچینید و سپس تکه ها مرغ را روی آن قرار دهید و باقی مراحل را پیش بروید. توجه داشته باشید که بادمجان های وسط ته چین باید کاملا سرخ شوند.

پس از آنکه ته چین آماده شد، آن را در ظرف مناسبی برای سرو برگردانید. برای تزیین ته چین نیز می توانید از خلال پسته و بادام و مقداری زرشک بهره ببرید. حتما زرشک را به شیوه یاد شده سرخ نموده و سپس برای تزیین استفاده نمایید.

منبع: ستاره
انتشار: 17 اسفند 1399 بروزرسانی: 17 اسفند 1399 گردآورنده: tour-armenia.ir شناسه مطلب: 880

به "طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید