طرز تهیه پدفته؛ نان خوشمزه و سنتی کرمان

به گزارش تور ارمنستان، پدفته در واقع نوعی نان سنتی استان کرمان است، نام دیگر این نان روغن جوشی است که هم می توان آن را صورت نان شیرمال یک تکه تهیه کرد و یا به صورت تک نفره و گرد آن را سرخ کرد.

طرز تهیه پدفته؛ نان خوشمزه و سنتی کرمان

البته شبیه این نان در یزد و مشهد نیز پخته می گردد که اسمهایشان در هر شهری متفاوت است. این نان معمولا در ایام عزاداری و برای خیرات پخته می گردد که برای مجالس کوچک سبیه نان تافتون یا شیرمال تهیه شده و برای مراسم عظیم آن را کوچک نموده و استفاده می نمایند. جالب است بدانید که در تهیه این نان از انواع تخم های گیاهی مانند سیاه دانه، گل خشت، گل زرد استفاده می نمایند.

سیاه دانه مزاج گرم و خشک درجه 3 دارد یعنی داروی بسیار گرمی است و مصرف خودسرانه آن ها می تواند تاثیرات بسیار شدیدی را بر سلامت افراد بگذارد. اسید های چرب ضروری فراوان موجود در سیاهدانه آن را به نوعی مواد غذایی ضدسرطان تبدیل نموده که در حفظ سلامت پوست و مو مفید است. سیاهدانه آهن و پتاسیم فراوانی دارد و علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن، باعث برطرف مسمومیت خونی و یبوست می گردد. مصرف روغن سیاهدانه در برنامه غذایی به دلیل امگا 6 فراوان آن در کاهش قندخون، تعادل فشارخون، بهبود آرتروز و التهاب لثه مؤثر است و کلیه و مجاری ادرار را تصفیه می نماید.

مواد لازم

تخم مرغ: 3 عدد

خمیر نانوایی ورآمده: 1 چانه

ماست: نصف لیوان

روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم

سیاه دانه: به مقدار لازم

گل خشت (گل زرد): به مقدار لازم

نمک: به مقدار لازم

مراحل

ابتدا تخم مرغ ها و ماست را روی خمیر ورآمده ریخته، کمی نمک، سیاه دانه و گل خشت به آن اضافه و خوب مخلوط می کنیم تا مایه ای صاف و یکدست به دست آید.

سپس در آن را گذاشته حدود 5 تا 10 دقیقه صبر می کنیم.

سپس روغن را در ظرف گودی ریخته پس از داغ شدن روغن، با قاشق غذاخوری یا مرباخوری از مایه بر می داریم و در روغن داغ ریخته سرخ می کنیم.

منبع: گردشبان
انتشار: 7 فروردین 1400 بروزرسانی: 7 فروردین 1400 گردآورنده: tour-armenia.ir شناسه مطلب: 923

به "طرز تهیه پدفته؛ نان خوشمزه و سنتی کرمان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پدفته؛ نان خوشمزه و سنتی کرمان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید