مارچوبه چیست و چگونه آن را بشناسیم؟
به گزارش تور ارمنستان، مارچوبه گیاهی علفی پرخاصیتیه، که دارای ارزش غذایی زیادی هست. مارچوبه، نوعی سبزی خوراکیه که به صورت خام یا پخته مصرف می شود. گران بها بودن این سبزی باعث شده است که طرفداران زیادی داشته باشد. به علت زیبایی مارچوبه، خیلی از افراد این گیاه را برای تزئین باغچه می کارند. برای کسب اطالاعات بیشتر در مورد مارچوبه ما را در این مقاله از دسته دانستنی در مجله اینترنتی خبرنگاران همراهی کنید.
بیشتر بخوانید: ثعلب چیست؟ نوشیدنی ثعلب در ماه رمضان
چرا مارچوبه گران است؟
کشت کم این محصول در ایران باعث شده که نوعی خوراکی گران قیمت به حساب بیاد. این گیاه نسبت به سبزی های هم خانواده خود به دلیل کم یاب بودن قیمت بالایی دارد.
برداشت مارچوبه در ایران کجا و چگونه است؟
برداشت مارچوبه معمولا در فصل پاییز و دو سال بعد از انتقال تاج آن به محل اصلی انجام می شود، یعنی حدود سه سال زمان می برد. کاشت این محصول در چند شهر از ایران (قزوین، تبریز، اراک، کرمانشاه و…) انجام می شود. البته دیده شده که در بعضی روستاهای اطراف شهر زنجان، در ماه فروردین این گیاه به صورت خودرو رشد می کند.
تاریخچه پیدایش مارچوبه:
مارچوبه از زمان های قدیم مورد استفاده بشر بوده است. در اهرام ثلاثه مصر نقاشی هایی وجود دارد که در آن ها این گیاه دیده شده است.
رشد این گیاه بیشتر در منطقه ها اروپایی و آفریقای شمالی است. از سال 2007 میلادی کشور پرو بزرگترین صادر کننده مارچوبه در جهان بشمار می رود، بعد از این کشور، کشورهای چین و مکزیک صادرات قویی در زمینه گیاه مارچوبه دارند.
بیشتر بخوانید: چای سفید چیست؟ انواع چای سفید را بشناسیم.
خواص مارچوبه:
با خواص بینظیر مارچوبه آشنا شوید.
کاهش وزن:
به دلیل فیبر موجود در این گیاه، خوردن آن به کاهش وزن کمک می کند.
ضد سرطان:
مارچوبه سرشار از آنتی اکسیدان است که از بروز سرطان جلوگیری می کند.
ضد پیری:
آنتی اکسیدان موجود در این سبزی از پیری زودرس پوستی جلوگیری می کند.
کاهش فشار خون:
وجود رنگدانه آنتوسیانین موجود در مارچوبه ارغوانی، باعث کاهش فشار خون می شود.
از بین بردن کم خونی:
املاحی چون، آهن، کلسیم، منیزیم، زینک و سلنیوم موجود در این گیاه با ارزش در از بین بردن کم خونی موثر است.
کم شدن خونریزی قاعدگی:
مارچوبه سرشار از ویتامین K است، که در خونریزی های ناشی از بعضی بیماری ها و درمان خون ریزی شدید در دوران قاعدگی بسیار مفید است.
مارچوبه از نقایص مادرزادی جلوگیری می کند:
ویتامین ب9 موجود در آن، از نقایص مادرزادی لوله عصبی جنین پیشگیری می کند.
سلامت دندان:
ویتامین C موجود در مارچوبه، در سلامت و استحکام دندان موثر است.
زیبایی پوست:
وجود نیاسین در مارچوبه باعث می شود، پوست را از شر آکنه های شدید راحت کند. همچنین نیاسین موجود در مارچوبه، به کاهش حساسیت و قرمزی ناشی از جای زخم آکنه ها نیز کمک می کند. از طرف دیگر، آنتی اکسیدان موجود در این مارچوبه می تواند با رادیکال های آسیب رسان مبارزه کنند.
چطور مارچوبه را بشناسیم؟
مارچوبه می تواند کاملا به طور طبیعی در جنگل ها پیدا شود. با شناخت شکل ظاهری این گیاه و چشیدن طعم آن شما قادر به شناخت این سبزی خواهید بود.
شکل ظاهری مارچوبه:
برگ های مارچوبه فلسی شکل بوده و از کنار این برگ ها، شاخه هایی باریک و بلندی به رنگ سبز به صورت دسته های سه تا هشتایی خارج می شود.
مزه مارچوبه:
طعم بیشتر مارچوبه ها شیرین است و بافتی نرم دارند.
مزاج مارچوبه:
طبیعت گرم و خشک دارد، بنابراین افرادی که سرد مزاج هستند، باید آن را با عسل یا گرمی دیگر میل کنند، افراد گرم مزاج نیز با سرکه بخورند.
نگهداری مارچوبه:
مارچوبه را در پارچه های مرطوب ببندید و در یخچال نگهداری کنید، زیرا گرما و خشکی آن را خراب می کند.
بیشتر بخوانید: کربوهیدرات چیست و چه نقشی در سلامت دارد؟
منبع: اُکالا