معجزات خوردن یک حبه سیر
به گزارش تور ارمنستان، سیر گیاهی خوش عطر و طعم است که به دلیل فواید درمانی فراوانی که دارد، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این ماده حاوی یک ترکیب قدرتمند به نام آلیسین است که به کاهش کلسترول یاری می نماید. فواید سلامتی سیر شامل کاهش علائم سرماخوردگی، کاهش فشار خون و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و همچنین اختلالات عصبی می گردد.
سیر از اعضای نزدیک پیاز و بومی آسیای میانه است. یک گل سیر حاوی چندین حبه است و هر حبه با یک پوست نرم و شفاف پوشانده شده است. سیر بیش از 3000 سال است که به عنوان یک چاشنی خوش طعم و عطر به مواد غذایی اضافه و همچنین به عنوان یک داروی سنتی مورد استفاده قرار می گیرد. لوئی پاستور، دانشمندی که پاستوریزاسیون را کشف کرد، از اوایل سال 1858 از خواص ضد باکتریایی این گیاه استفاده می کرد. در حالی که روزانه دو تا سه حبه سیر بخورید به جلوگیری از سرماخوردگی و سلامت کلی بدن یاری خواهید کرد.
ارزش غذایی سیر
سیر حاوی کالری، چربی های اشباع و سدیم اندکی است. این ماده دارای چندین ماده معدنی مفید مانند فسفر، پتاسیم، منیزیم، زینک، کلسیم و آهن است و مواد معدنی کمیاب مانند ید، گوگرد و کلر را نیز شامل می گردد. براساس بانک اطلاعات ملی مواد مغذی USDA، سیر منبع غنی ویتامین های گروه B. (فولات، تیامین، نیاسین و B-6) و ویتامین های C. A؛ و K. است. سیر یکی از منابع نادر رژیم غذایی ترکیبات آلی است.
فواید سلامتی سیر را در این مطلب به طور مفصل آنالیز خواهیم کرد.
1. کاهش علائم سرماخوردگی و سرفه
مقاله ای در سال 2014 که در بنیاد همیاری کاکرین پس از آنالیز های سیستماتیک منتشر شده است، به مطالعه ای اشاره نموده که 146 شرکت نماینده را در طی سه ماه ارزیابی نموده اند تا تاثیر سیر بر بیماران مبتلا به سرماخوردگی و سرفه را ارزیابی کند. به عنوان بخشی از مطالعه، محققان تعداد شرکت نمایندگان را به دو گروه مساوی تقسیم کردند. یک گروه دارو گرفتند و گروه دیگر سیر باید مصرف می کردند. در سرانجام مطالعه، محققان دریافتند افرادی که هر روز به مدت سه ماه به جای دارونما سیر مصرف می نمایند، در مقایسه با گروه دارونما، سرماخوردگی کمتری را تجربه خواهند کرد.
2. کاهش فشار خون
طبق گزارش سال 2014 که در مجله کنترل فشار خون منتشر شد، نشان داد عصاره سیر توانایی کاهش فشار خون در افراد با فشار خون بالا را دارد. با این وجود، مطالعات دیگری ضروری است تا آنالیز گردد که آیا مصرف سیر می تواند یک روش درمانی جایگزین برای فشار خون بالا باشد.
بیشتر بخوانیدنکاتی مهم برای کنترل فشار خون3. کاهش سطح کلسترول
سیر خام، سرشار از ترکیب آلیسین، که از اکسیداسیون کلسترول LDL (بد) جلوگیری می نماید. تحقیقات نشان می دهد که میزان کلسترول و تری گلیسیرید در موش هایی که سیر خام مصرف می نمایند، کاهش می یابد. با این حال، تحقیقات کافی برای اثبات قطعی این مزیت سلامت صورت نگرفته است.
4. سلامت قلب را تقویت می نماید
سیر دارای ویژگی های محافظت نماینده قلبی قابل توجهی است که می تواند به جلوگیری از بیماری هایی مانند آترواسکلروز، هایپرلیپیدمی، ترومبوز، فشار خون بالا و ... یاری کند. در حالی که بیشترین آنالیز های اجرا شده از همبستگی بین مصرف سیر و محافظت از قلب پشتیبانی می نماید، در مطالعه ژورنال تغذیه، برای تصمیم گیری در خصوص شکل و دوز مناسب برای مصرف روزانه، تحقیقات بیشتری ضروری است. در صورت استفاده صحیح از این گیاه مغذی، در مقایسه با استفاده از دارو های مختلف، دوز، مدت و اثر متقابل آن، باید نتایج نزدیک به هم داشته باشند.
بیشتر بخوانیدچگونه بفهمیم که قلب سالمی داریمخوردنی های مفید برای سلامت قلب5. خواص محافظت نماینده عصبی
خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی سیر خام ممکن است به پیشگیری از بیماری های عصبی یاری کند.
6. جلوگیری از مسمومیت با فلزات سنگین
دوز های بالا سیر ممکن است از آسیب اندام ناشی از فلزات سنگین جلوگیری کند. ترکیبات گوگرد موجود در این گیاه به طور چشمگیری سطح سرب در خون را کاهش می دهد. آن ها همچنین از علائم سمی که با سر درد و افزایش فشار خون ظاهر می شوند، جلوگیری می نماید و همچنین به جذب بهتر آهن و روی در خون یاری می نمایند. گزارش سال 2012 منتشر شده در فارماکولوژی و سم شناسی پایه و بالینی نشان می دهد که سیر در کاهش غلظت سرب در بافت خون بسیار مؤثر است.
7. زخم ها را بهبود می بخشد
به عنوان یک گیاه درمانی موثر برای زخم های آلوده نیز موثر عمل می نماید. 2 حبه خرد شده را روی ناحیه آلوده قرار دهید تا تسکین فوری حاصل گردد.
8. افزایش سلامت استخوان
گیاهانی مانند سیر و پیاز ممکن است، بر میزان استروژن در زنان و یائسگی تأثیر بگذارد و خطر ابتلا به آرتروز را کاهش دهد. آنها همچنین ممکن است، پوکی استخوان را به حداقل برسانند و سلامت کلی استخوان را در آقایان و خانم ها بهبود بخشند.
9. هضم را تقویت می نماید
گنجاندن روزانه یک حبه سیر خام در رژیم غذایی به مسائل گوارشی یاری می نماید. حتی ممکن است التهاب یا سوزش کانال معده با استفاده از این گیاه را کاهش دهد. سیر به پاکسازی بیشتر مسائل روده مانند دیسانتری، اسهال و کولیت یاری می نماید. نقش آن در دفع مواد زایئد موثر است. این ماده روی باکتری های خوب روده تأثیر نمی گذارد، بلکه انواع مضر را از بین می برد. این نه تنها هضم را بهبود می بخشد بلکه به تسکین گاز معده نیز یاری می نماید.
10. قند خون را تنظیم می نماید
براساس مطالعه ای که در ژورنال تغذیه منتشر شده است، خوردن یک سیر خام باعث کاهش قند خون می گردد.
بیشتر بخوانیدمیوه ای که هم زمان کبد، گوارش، فشار، قند خون و افسردگی را درمان میکند4 نشانه قند خون بالا11. سیستم ایمنی را تقویت می نماید
سیر دارای مواد مغذی گیاهی است که به کاهش استرس اکسیداتیو و تقویت ایمنی یاری می نماید. این گیاه همچنین باعث کاهش خستگی و تقویت انرژی می گردد. گزارشی در سال 2012 در مجله آفریقایی گیاهان دارویی سنتی، مکمل و جایگزین نشان داد که مطالعه ای روی موش ها اجرا شده و در نهایت تعیین شد که سیر در تقویت عملکرد سیستم ایمنی نقش یاری نماینده ای دارد یا خیر. بعد از اینکه عصاره های سیر (Allium sativum) به موش ها در غلظت های مختلف تزریق شدند، محققان دریافتند که عصاره ها، به ویژه در غلظت های بالاتر، به طور قابل توجهی تعداد سلول های سفید خون را افزایش داده و اثرات تحریک نماینده ایمنی بیشتری از خود نشان می دهند.
بیشتر بخوانیدسیستم ایمنی بدن و توصیه هایی برای تقویت آن12. مراقبت از چشم
سیر ها سرشار از مواد مغذی مانند سلنیوم، کوئرستین و ویتامین C. هستند که همگی برای سلامت چشم مفید هستند و از عفونت و التهاب چشم پیشگیری می نمایند.
13. از آکنه جلوگیری می نماید
سیر به همراه سایر خوراک هایی مانند عسل، خامه و زردچوبه به عنوان داروی خانگی برای زخم های آکنه و حتی جلوگیری از بروز آکنه مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه یک ماده پاک نماینده موثر پوست و یک ماده آنتی بیوتیکی است که به رفع کردن چندین بیماری پوستی از جمله بثورات پوستی، پسوریازیس، زخم های سرد (تبخال) و تاول یاری می نماید. علاوه بر این، همچنین در سنتز سلول، محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش و تأخیر در پیری موثر است.
سایر مزایا استفاده از سیر
از دیگر مزایای این گیاه می توان به کاهش علائم آسم، ریزش مو و افزایش میل جنسی اشاره نمود.
آسم را کنترل می نماید
خوردن چند حبه سیر آب پز یک درمان هومیوپاتی موثر برای کاهش علائم آسم محسوب می گردد. یکی دیگر از راه چاره های پیشنهادی، نوشیدن یک لیوان شیر با سه حبه سیر آب پز هر شب قبل از خواب است. این درمان می تواند علائم بیماران آسم را تسکین دهد. حملات آسم ممکن است با خوردن چند حبه سیر خرد شده با سرکه مالت کنترل گردد. با این حال، توصیه می گردد قبل از امتحان کردن این روش های درمانی در خانه با یک متخصص مشورت کنید.
میل جنسی را افزایش می دهد
این گیاه خاصیت افزایش میل جنسی دارد، بنابراین می توان از آن به عنوان درمان موثر استفاده کرد.
پتانسیل ضد سرطان
گزارشی از سال 2013 که در مجله Neuro-Oncology منتشر شد، نشان داد که سیر حاوی ترکیبی به نام دیالیل تری سولفید (DATS) است که یک عامل درمانی مؤثر در جلوگیری از پیشرفت تومور به حساب می آید. اگرچه برای تایید این خاصیت تحقیقات بیشتری ضروری است. با این حال، این نکته حاکی از آن است که مصرف منظم سیر ممکن است خطر ابتلا به انواع سرطان را کاهش دهد. این ماده به کاهش فراوری ترکیبات سرطان زا یاری می نماید و همچنین باعث کاهش تومور های مرتبط با سرطان پستان می گردد.
کاهش وزن
سال ها است که از سیر به عنوان درمانی برای کاهش وزن استفاده می گردد. در نمونه های حیوانی، بیان ژن هایی که در چربی سوزی نقش دارند، کاهش می یابد، که منجر به تشکیل سلول های چربی می گردد. این گیاه ترموژنز را افزایش می دهد، که به سوزاندن چربی و کاهش سطح کلسترول LDL (بد) یاری می نماید. این تحقیق پیامد های مثبتی در کاهش چاقی در انسان دارد.
بیشتر بخوانیدلیست خوراکی های رژیمی برای کاهش وزن | صحیح رژیم بگیریماز کبد چرب جلوگیری می نماید
طبق یک مطالعه حیوانی، سیر سرشار از سیستئین S-ally-mercapto cysteine (SAMC) و آنتی اکسیدان ها است که می تواند به جلوگیری از کبد چرب یاری کند. این ترکیبات همچنین ممکن است خطر صدمات کبدی را کاهش دهد. برای تأیید این مزایا برای کبد، تحقیقات بیشتری ضروری است.
بیشتر بخوانیدخوراکی های ضد کبد چرب را بشناسیدعفونت های UTI و کلیه را کاهش می دهد
سیر از رشد سودوموناس آئروژینوزا، پاتوژن مسئول عود مجدد عفونت ادراری (UTI) و عفونت های کلیوی جلوگیری می نماید. همچنین از عصاره سیر تازه برای جلوگیری از رشد واژینیت کاندیدا و عفونت E. coli استفاده می گردد.
از ریزش مو جلوگیری می نماید
این گیاه ممکن است به جلوگیری از ریزش مو و تقویت رشد مو یاری کند. استفاده منظم از ژل سیر یا روغن نارگیل ترکیب شده با سیر ممکن است به شرایطی مانند آلوپسی یاری کند. با این حال، اطلاعات و تحقیقات محدود در خصوص این مزیت وجود دارد، بنابراین مطالعات بیشتری برای تأیید انجمن علمی ضروری است.
اثرات ضد باکتریایی و ضد پریشی
عصاره های سیر به دلیل اثرات ضد باکتریایی که دارد از عفونت هلیوباکتر پیلوری، نیش کنه و خارش یاری می نمایند.
از زخم معده جلوگیری می نماید
ترکیبات ضد باکتریایی موجود در این گیاه می تواند انگل معده را که سبب ایجاد زخم معده می گردد را از بین ببرد.
درد گوش را تسکین می دهد
به دلیل خاصیت ضد ویروسی، ضد قارچ و آنتی بیوتیکی این گیاه، معمولاً برای تسکین درد های گوش و عفونت گوش استفاده می گردد. به طور عمومی، از سیر ها به عنوان داروی خانگی برای مقابله با لکه های سرسخت استفاده می گردد. نصف یک گل سیر را بر روی برش شکاف دار قرار دهید، آن را با باند ببندید و ببینید که آیا شکاف و درد از بین می رود!
چگونه از سیر استفاده کنیم؟
ممکن است این گیاه به صورت خام مصرف گردد، اما طعم آن به حدی تند است که بیشتر افراد معمولاً پخته شده آن به همراه غذا یا غذا های مختلف را ترجیح می دهند.
سیر را می توانید خرد کنید، تکه کنید یا حتی عصاره آن را مصرف کنید. آنزیم آلییناز موجود در آن برای سلامتی بسیار مفید است.
حدالامکان از سرخ کردن سیر بپرهیزند، زیرا حرارت می تواند بر روی این گیاه تأثیر گذاشته و خواص آن را مقداری تغییردهد، بهترین روش مصرف سیر، به صورت خام است.
سیر هنگامی که در روغن زیتون تفت داده می گردد، رایحه ای معطر و خوشبو می دهد. این می تواند ماده ای غذایی پایه برای سوپ ها و خورش ها باشد. سیر یکی از اصلی ترین مواد موجود در سس ماکارونی است.
این گیاه همچنین به عنوان یک ماده اساسی در خمیر دندان و دهانشویه استفاده می گردد، زیرا به جلوگیری از پوسیدگی دندان و رشد باکتری های دهان یاری می نماید.
احتیاط: مصرف بیش از حد سیر ممکن است دستگاه گوارش را تحریک کند. همچنین، سیر می تواند باعث بوی بد دهان گردد.
در ادامه بخوانیدخواص معجزه آسای زیتون برای سلامتیخواص بی نظیر دارچین برای زیبایی و سلامتمنبع: همگردی