به این 5 علت بیشتر نخود فرنگی مصرف کنید!

به گزارش تور ارمنستان، با وجود کالری پایین، نخود فرنگی می تواند مقادیر قابل توجهی از ویتامین ها، املاح، ریزمغذی ها و درشت مغذی ها را به بدن برساند. اگر می خواهید که سلامت رژیم غذایی خود را ارتقا دهید، باید به این 5 علت بیشتر نخود فرنگی مصرف کنید.

به این 5 علت بیشتر نخود فرنگی مصرف کنید!

نخود فرنگی یا نخود سبز، یکی از ارزشمندترین انواع سبزیجات محسوب می گردد که باید در یک رژیم غذایی سالم گنجانده گردد. هر نصف لیوان یا 170 گرم نخود فرنگی فقط 62 کیلوکالری انرژی دارد که 70 درصد آن از کربوهیدرات ها تشکیل شده است.

با وجود کالری پایین، نخود فرنگی می تواند مقادیر قابل توجهی از ویتامین ها، املاح، ریزمغذی ها و درشت مغذی ها را به بدن برساند. اگر می خواهید که سلامت رژیم غذایی خود را ارتقا دهید، باید به این 5 علت بیشتر نخود فرنگی مصرف کنید.

1. دریافت فیبر بیشتر

هر نصف لیوان از نخود فرنگی، 4 گرم فیبر غذایی به بدن می رساند. معمولا توصیه می گردد که براساس یک برنامه غذایی سالم، روزانه 21 تا 26 گرم فیبر غذایی دریافت کنید. فیبر های نامحلول موجود در نخود فرنگی به افزایش حس سیری، کنترل اشتها و بهبود عمل هضم در بدن یاری می نمایند. علاوه بر این، فیبر های موجود در نخود فرنگی می توانند باعث افزایش حجم مدفوع و دفع راحت تر آن از بدن گردد. قرار دادن نخود فرنگی در کنار آب ساده، در رژیم غذایی افراد مبتلا به یبوست می تواند ظرف مدت زمان کوتاهی، مشکل یبوست آن ها را رفع کند.

2. افزایش سلامت قلب

تحقیقات فراوانی ثابت نموده اند که افزایش دریافت فیبر غذایی به وسیله خوراکی های مختلف می تواند به بهبود عملکرد سیستم قلبی ـ عروقی یاری کند. دریافت فیبر کافی در طول روز با کنترل قند، کلسترول و فشار خون به بهبود عملکرد قلب منتهی می گردد. علاوه بر این، نخود فرنگی مقادیر قابل توجهی از منیزیم، پتاسیم و کلسیم را به عنوان سه ماده معدنی دوستدار قلب در خود جای داده است.

منیزیم موجود در نخود فرنگی، وظیفه انتقال کلسیم و پتاسیم به قلب را بر عهده دارد و پتاسیم موجود در نخود فرنگی هم با کنترل فشار خون باعث بهبود عملکرد قلب می گردد. بنابراین، بهتر است که بیماران قلبی یا افرادی که سابقه خانوادگی بیماری های قلبی دارند، حتما نخود فرنگی را به رژیم غذایی خود اضافه نمایند.

3. تقویت سیستم ایمنی

نخود فرنگی، حجم بالایی از قوی ترین آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین C و ویتامین E را در خود جای داده است. هر نصف لیوان از نخود فرنگی می تواند 13 درصد از احتیاج روزانه بدن به ویتامین C را تامین کند و مقادیر قابل توجهی از روی (زینک) را به بدن برساند. تمامی این ویتامین ها و املاح موجود در نخود فرنگی با تقویت سیستم ایمنی بدن به مبارزه با عوامل عفونی و ویروسی یاری می نمایند.

4. تقویت بینایی

زمانی که صحبت از تقویت بینایی می گردد، بسیاری از افراد به یاد هویج می افتند. اما بهتر است بدانید که نخود فرنگی می تواند مانند هویج، مقادیر بسیار بالایی از بتاکاروتن به عنوان پیش ساز ویتامین A را به بدن برساند. از این رو، مصرف منظم نخودفرنگی به حفظ و تقویت قدرت بینایی و بعلاوه پیشگیری از بعضی بیماری های چشمی مانند دژنراسیون ماکولار یاری می نماید.

5. پیشگیری از نوسانات قند خون

یکی از مسائل رایج در میان افراد مبتلا به دیابت نوع 1 یا 2، یا بعلاوه افرادی که در شرایط پیش دیابت قرار دارند، نوسانات ناگهانی قند خون در طول روز است. نخود فرنگی، شاخص گلایسمی نسبتا پایینی دارد و می تواند به مدیریت قند خون در بدن یاری کند. فیبر و پروتئین گیاهی موجود در نخود فرنگی هم باعث ایجاد سیری طولانی مدت، پیشگیری از پُرخوری و جلوگیری از نوسانات ناگهانی قند خون در بیماران مبتلا به دیابت یا افراد پیش دیابتی خواهد شد.

علاوه بر این، تحقیقات ثابت نموده اند که مصرف منظم نخود فرنگی می تواند با پیشگیری از اُفت ناگهانی قند خون در مدت زمان کوتاهی بعد از غذا خوردن، از بی حالی و بدخلقی افراد مبتلا به دیابت یا حتی افراد عادی پیشگیری کند.

منبع: بهداشت نیوز

منبع: فرادید
انتشار: 15 فروردین 1402 بروزرسانی: 15 فروردین 1402 گردآورنده: tour-armenia.ir شناسه مطلب: 1632

به "به این 5 علت بیشتر نخود فرنگی مصرف کنید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "به این 5 علت بیشتر نخود فرنگی مصرف کنید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید