طرز تهیه ترشه شامی گیلانی خوشمزه
به گزارش تور ارمنستان، ترشه شامی، غذای گیلانی بسیار آسان پخت و خوشمزه ای است که با این توصیفات، دارنده طعمی ملس و بسیار خاص برای تمامی سلیقه و ذائقه ها خواهد بود.
بیشترین تنوع غذایی در ایران را می توان در استان گیلان مشاهده کرد. شاید عجیب باشد که 170 نوع غذای محلی در این استان پخته می گردد که به تنهایی می تواند یک کتاب آشپزی کامل باشد. میرزاقاسمی، ترش تره، باقلاقاتوق، ماهی فویج، فسنجان، اناربیج، کولی غورابیج، سیر قلیه، گل در چمن و از جمله این غذاها هستند. تنوع گسترده گیاهی و جانوری این منطقه را شاید بتوان دلیل اصلی این تنوع غذایی دانست.
از میان این همه طعم فراوان و خوشمزه آدم می ماند کدام را انتخاب کند. دست از فکر کردن بردارید و یکی را انتخاب کنید. نگران نباشید زمان کافی برای پخت این همه غذای متنوع دارید. امروز به سراغ ترشه شامی می رویم. ترشه شامی غذایی بسیار خوشمزه از ترکیب گوشت، سیب زمینی، سبزیجات و ... است و طعم بسیار مهیجی خواهد داشت. تست با شما... .
دستور پخت جهت 4 نفر و مدت زمان پخت 60 دقیقه می باشد.
مواد لازم جهت تهیه ترشه شامی گیلانی
گوشت گوساله چرخ شده | نیم کیلو |
پیاز متوسط رنده شده | 1 عدد |
جعفری خرد شده | 1/2 پیمانه |
تخم مرغ زده شده | 1 عدد |
سیب زمینی پخته و پوست گرفته | 2 عدد |
آب غوره | 1/2 پیمانه |
زعفران سائیده شده | به میزان کافی |
روغن | به میزان کافی |
نمک و فلفل | به میزان کافی |
روش پخت ترشه شامی گیلانی
- ابتدا گوشت گوساله چرخ شده را در کاسه ای عظیم (به طوری که به راحتی بتوانید مواد را چنگ بزنید) بریزید.
- مواد دیگر را شامل پیاز، جعفری، تخم مرغ، نمک و فلفل را بریزید.
- زعفران سائیده را نیز پس از آماده سازی اضافه کنید. برای آماده سازی زعفران، آن را در کمی آب جوش حل کنید و فرصت دهید تا دم بکشد و رنگ دهد.
- سیب زمینی ها را روی مواد رنده کنید.
- با دست تمیز (یا دستکش بهداشتی) مواد را تا حدی که به طور کامل با مخلوط شده و کاملاً یکدست شوند، چنگ زنید.
- مایه شامی شما آماده است.
- در ماهیتابه ای مناسب حدود 5 قاشق روغن سرخ کردنی ریخته و پیش از اضافه کردن مواد اجازه دهید تا کاملا داغ گردد. دقت کنید که ماهیتابه دردار باشد.
- مقداری از مایه شامی را در کف دستتان پهن نموده و به آرامی در روغن بیندازید.هر روی شامی ها بین 3 تا 4 دقیقه سرخ نموده و بعد از تابه خارج کنید.
- برای خروج روغن اضافی می توانید شامی ها را روی دستمال بهداشتی قرار دهید تا روغن را به خود جذب کند.
- پس از سرانجام سرخ شدن، دوباره شامی ها را به داخل ماهیتابه بریزید و را به آنها بیفزایید و در تابه را ببندید.
- بگذارید شامی ها به مدت 25 تا 30 دقیقه روی حرارت بسیار کم بپزد.
در سرانجام گوجه به تعداد 5 عدد را حلقه ای ببرید و سرخ کنید سپس شامی را روی گوجه های سرخ شده بگذارید تا آب گوجه داغ شامی رود و بسیار خوشمزه تر گردد.
ترشه شامی گیلانی
نکات
- آب سیب زمینی و پیاز را پس از رنده شدن بگیرید.
- اضافه نمودن کمی آرد نخودچی شامی شما را پوک و خوشمزه تر می نماید.
- کمی سبزی خشک ترخون را نیز به مواد شامی بیافزایید بسیار خوش عطر تر خواهد شد.
- حضور گوجه فرنگی در این غذا الزامی نیست ولی با بودن آن، طعم شامی شما صد چندان خواهد شد.
گروه آشپزی خبرنگاران
منبع: setare.com