طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با قارچ یا سویا
به گزارش تور ارمنستان، قورمه سبزی، ملکه خورش های ایرانی، همواره با طعم لذیذ گوشت شناخته شده است. اما آیا می دانستید می توانید بدون گوشت هم یک قورمه سبزی بی نظیر و پرطرفدار داشته باشید؟ قارچ و سویا، این دو دوست قدیمی گیاهخواران می توانند جایگزین شایسته ای برای گوشت در قورمه سبزی باشند و طعمی تازه و دلچسب به این خورش محبوب ببخشند. با ما همراه باشید تا با طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با قارچ یا سویا آشنا شوید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه خورشت قورمه سبزی با قارچ
- لوبیا قرمز 100-150 گرم
- پیاز 2-3 عدد
- سبزی قورمه 250 گرم
- قارچ 250 گرم
- لیمو عمانی 2-3 عدد
- نمک، زردچوبه و فلفل به اندازه لازم
- روغن به اندازه لازم
- ادویه مناسب قورمه سبزی به اندازه لازم
طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با قارچ
1. آماده کردن مواد قورمه سبزی
برای تهیه خورشت قورمه سبزی با قارچ بهتر است ابتدا لوبیا قرمز را که از قبل در آب خیسانده اید تا نفخش گرفته گردد، با آب لازم به مدت یک ساعت کامل بپزید. هم زمان سبزی قورمه را آماده کنید. برای این کار سبزی قورمه ریز خرد شده را با 3-4 قاشق غذاخوری در یک تابه مناسب تفت دهید تا سبزی کاملا سرخ و نرم گردد. بعد قارچ ها را بشویید و خرد کنید و آن ها را هم با یک قاشق غذاخوری و کمی آبلیمو تفت دهید تا آبش کامل تبخیر گردد اما رنگ قارچ روشن بماند و تغییر نکند.
2. پخت اولیه خورشت
اکنون زمان آن رسیده که قورمه سبزی را بار بگذارید برای این کار در یک قابلمه مناسب پیاز را که نگینی خرد نموده اید با روغن تفت دهید تا طلایی گردد سپس زردچوبه، ادویه مناسب قورمه سبزی و فلفل را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی ادویه ها بلند شوند.
حالا سبزی قورمه، لیمو عمانی که با چنگال در آن سوراخ ایجاد نموده اید، پیاز داغ و لوبیا قرمز پخته را به قابلمه اضافه کنید. حدود 3 لیوان آب جوش به مواد اضافه کنید و در قابلمه را ببندید. اجازه دهید خورشت شما به مدت یک ساعت با حرارت میانه به آرامی بپزد.
3. اضافه کردن قارچ و پخت نهایی خورشت
در آخرین مرحله از طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با قارچ و بعد از یک ساعت از پخت مواد قورمه سبزی، قارچ و نمک را به خورش اضافه کنید و باز اجازه دهید خورش به مدت 30 دقیقه دیگر با حرارت کم جا بیفتد. در سرانجام هم اندازهی آبلیمو به خورشت خود اضافه کنید تا طعم آن ترش و دلچسب گردد. خورشت قورمه سبزی گیاهی شما آماده است. آن را همراه با برنج سرو نموده و نوش جان کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه خورشت قورمه سبزی
تهیه خورشت قورمه سبزی به شکل گیاهی چه با قارچ باشد چه جایگزین های دیگر مثل سویا، روشی مجذوب نماینده و متفاوت از تهیه این غذاست که هم مناسب افراد گیاهخوار و وگان است، هم همه افراد خانواده می توانند آن را مصرف نموده و دوست داشته باشند. اما این روش تهیه هم مثل طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با گوشت، نکات و فوت وفن هایی دارد که در ادامه آنالیز می کنیم.
طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با سویا
قورمه سبزی گیاهی با سویا یک گزینه عالی برای افرادی است که در پی یک جایگزین خوشمزه و مقوی برای گوشت هستند. سویا پروتئین بالایی دارد و طعم آن به گوشت نزدیک است. برای تهیه این خورشت، سویا را از شب قبل خیس کنید و سپس آن را به همراه سبزی قورمه، لوبیا پخته یا کنسروی، پیاز داغ، لیمو عمانی و ادویه جات مناسب و مورد نظر تفت دهید. با اضافه کردن آب و پخت آرام، یک قورمه سبزی گیاهی خوشمزه با سویا خواهید داشت.
البته می توانید فراتر پیش بروید و حتی خورشت قورمه سبزی با قارچ خود را هم با کمی سویا تهیه کنید و به این ترتیب یک خورشت قورمه سبزی پر و پیمان و مقوی داشته باشید.
تهیه خورشت قورمه سبزی با قارچ فوری
اگر زمان کمی دارید و می خواهید با قارچ قورمه سبزی فوری تهیه کنید بهتر است از لوبیا پخته یا کنسروی، سبزی قورمه آماده برای تهیه بهره ببرید و فقط قارچ ها را تفت داده و سپس به همراه سایر مواد قورمه سبزی بپزید. برای طعم بهتر، می توانید از قارچ های جنگلی یا قارچ صدفی هم بهره ببرید.
طرز تهیه خورشت قورمه سبزی به روش های مختلف
قورمه سبزی را می توان به روش های مختلفی تهیه کرد. بعضی افراد از لوبیا چیتی استفاده می نمایند، بعضی دیگر از لوبیا قرمز و بعضی از لوبیا چشم بلبلی. بعلاوه، می توانید از سبزی های مختلفی مانند شنبلیله، تره، جعفری و گشنیز در تهیه قورمه سبزی بهره ببرید. هر یک از این روش ها طعم و مزه متفاوتی به خورش می دهد.
البته اگر دوست دارید قورمه سبزی با گوشت تهیه کنید هم می توانید این تنوع را داشته باشید کافی است مثلا به جای گوشت قرمز، مرغ را جایگزین کنید. طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با مرغ را می توانید با جزییاتش در کتاب کاله بخوانید. یا حتی خورشت را با گوشت قلقلی تهیه کنید که البته طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با گوشت قلقلی را هم قبلا در کتاب کاله برایتان آماده نموده ایم.
جایگزین کردن سبزی خشک به جای سبزی تازه یکی از روش های دیگر تهیه خورشت قورمه است که می توانید طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با سبزی خشک را در کتاب کاله بخوانید.
یکی دیگر از روش های تهیه قورمه سبزی این است که گوشت را با پنیر کبابی که مناسب افراد گیاهخوار هم است جایگزین کنید. طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با پنیر کبابی را هم قبلا در کتاب کاله آورده ایم. یادتان باشد که پنیر کبابی گزینه خوبی به جای گوشت است که می توانید برای آشنایی بیشتر با پنیر کبابی جزییات محصول را در سایت کاله بخوانید.
سبزی مناسب قورمه سبزی
سبزی قورمه سبزی نقش مهمی در طعم و عطر این خورش دارد. معمولا سبزی قورمه سبزی ترکیبی از شنبلیله، تره، جعفری، گشنیز و اسفناج است. برای تهیه یک قورمه سبزی خوش عطر و بو، از سبزی تازه و باکیفیت بهره ببرید و سبزی ها را به خوبی تفت دهید.
لوبیای مناسب تهیه قورمه سبزی گیاهی
لوبیا یکی از اجزای اصلی قورمه سبزی است. برای تهیه قورمه سبزی گیاهی، می توانید از لوبیا چیتی، لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلی یا نخود بهره ببرید. هر یک از این لوبیاها طعم و بافت متفاوتی به خورش می دهند.
منبع: کتاب کاله