قیمت شاهین از زمان عرضه چقدر تغییر کرد؟ ، مقایسه شاهین و تارا
به گزارش تور ارمنستان، به گزارش خبرنگاران، شاهین در اواخر اسفند پا به بازار خودروی کشور گذاشت البته در تعداد محدودی و با قیمت نهایی و تمام شده حدود 290 میلیون تومان در کارخانه تحویل مشتریان شد. این خودرو در اواخر بهار در آگهی های سایت های فروش اینترنتی حدود 390 تا 395 میلیون تومان آگهی شد ولی هرچه جلوتر رفتیم و تعداد عرضه بیشتر شد قیمت در بازار فرایند نزولی به خود گرفت. تا حدی که در اواخر تابستان 1400 به حدود 320 میلیون تومان رسید ولی باز با برگشت موج رشد قیمت خودرو در کشور قیمت شاهین هم صعودی شد و تا 350 میلیون تومان هم بالا آمد.
در حال حاضر هم که بازار خودرو در ثبات و رکود عمیقی به سر می برد قیمت شاهین در بازار در رنج 330 تا 340 میلیون تومان نوسان دارد. این موضوع نشان دهنده افت قیمت حدودی 70 میلیون تومان این خودرو در بازار داخلی است.
نکته جالب توجه در مورد این خودرو ثابت ماندن قیمت در کارخانه است که گروه خودروسازی سایپا به علت عدم موافقت شورای رقابت نتوانست قیمت را بالا ببرد وگرنه که اعتقاد داشتند می بایستی این امر صورت بگیرد. همانطور که شاهد هستیم با عرضه بیشتر این خودرو به بازار و قیمت نهایی نسبتا بالای آن در کارخانه هر چه می گذرد، قیمت در بازار آزاد و قیمت در کارخانه به هم نزدیکتر می گردد. رقیب اصلی و مسقتقیم شاهین در بازار کشور خودروی تارا می باشد که دارای قیمت کارخانه ای تقریبا یکسانی با شاهین است. قیمت این خودرو در بازار هم اکنون در حدود 430 میلیون تومان ثبت شد که حدود 100 میلیون تومان گران تر از رقیب اصلی خود است.
مقایسه تارا و شاهین
با نگاهی به این دو خودرو که دارای مشخصات فنی، سایز و امکاناتی تقریبا شبیه به هم هستند این تفاوت قیمت تا حدودی عجیب است. سایپا سرمایه گذاری زیادی در تبلیغات برای شاهین انجام داده است برای جا انداختن و معرفی این خودرو به متقاضیان خرید خودرو. ولی آنطور که پیداست پیروز نبوده است. البته اخبار منفی که پیرامون این خودرو در فضای مجازی در مورد آتش گرفتن یک نسخه از این خودرو منتشر شده بود، انتقاد بعضی از کارشناسانی که این خودرو را آنالیز کردند درخصوص کیفیت پایین متریال داشبرد، هم شاید بی تاثیر نبوده است ولی هرچه هست به نظر می رسد که این خودرو هنوز مقبولیت زیادی را نتوانسته در بین مردم کسب کند.
معرفی شاهین
سایپا شاهین S (سایپا در ابتدا نام رهام را انتخاب نموده بود) بر روی پلتفرم sp100 این شرکت ساخته شده است، پلتفرمی که بنا بر ادعای مدیران سایپا، امکان توسعه برای فراوری خودرو های سدان، هاچبک و مینی کراس اور را داراست. شاهین به عنوان اولین خودروی ساخته شده بر روی این پلت فرم با الهام از شاهین ایرانی ساخته شده است. البته کراس اووری که بر روی این پلتفرم قرار است فراوری گردد آریا نام دارد. سایپا در ابتدا قصد استفاده از موتور ارتقای یافته 1650 سی سی برلیانس برای این خودرو را داشت اما با آغاز تحریم ها و ترک بازار کشور به وسیله خودروسازان چینی از جمله برلیانس، برنامه سایپا نیز برای استفاده از این موتور تحت تاثیر نهاده شد و در نهایت، استفاده از موتور توربوشارژ تیبا و ساینا بر روی شاهین مورد استفاده قرار گیرد.
معرفی تارا
در سال 1399 گروه خودروسازی ایران خودرو از یک سدان سایز میانه شهری تحت عنوان پروژه k132 رونمایی و بعد نام تارا برای آن گزیده شد. تارا دنده ای بر اساس پلت فرم پژو 301 طراحی و پیشرفته و در اولین پیش فروش آن در زمانی انجام شد که هنوز نامی برای این خودرو در نظر گرفته نشده بود.
رونمایی از این خودرو با حواشی فراوان، هم در زمینه نحوه اجرای مراسم و هم کیفیت تصاویر اولیه منتشر شده از آن همراه بود. روشن نشدن خودروی مورد استفاده در مراسم رونمایی و سوخته بودن بخشی از چراغ عقب این خودرو سروصدای زیادی را به پا کرد. ایران خودرو تارا را به عنوان ایمن ترین محصول این کمپانی معرفی می نماید.
طبق گفته ایران خودرو کی 132 در 2 نسخه دنده ای و اتوماتیک عرضه می گردد. پیشرانه این خودرو نمونه ارتقا یافته موتور TU5 که با نام TU5P شناخته می گردد. نسخه اتوماتیک تارا از جعبه دنده 6 سرعته بهره میبرد که بر پایه کاهش مصرف سوخت و استهلاک موتور طراحی شده و پیشرفته است. امکانات رفاهی نسخه اتوماتیک نیز در سطح بالاتری نسبت به تیپ دنده ای قرار گرفته است.(منبع:car.ir)
منبع: تجارت نیوز