پردازش سریع محاسبات پژوهش های مربوط به کرونا در شبکه ابررایانش ملی، حضور فعالانه علمی و اجتماعی دانشگاه ها در بزنگاه کرونا

به گزارش تور ارمنستان، دبیر شورای عالی عتف، نحوه حمایت و راهبری پژوهش های مقابله با کرونا، مسئولیت اجتماعی دانشگاه ها در قبال مردم و جامعه و چگونگی ادامه فعالیت های پژوهشی در دانشگاه ها در شرایط ویژه ناشی از کرونا را تشریح کرد.

پردازش سریع محاسبات پژوهش های مربوط به کرونا در شبکه ابررایانش ملی، حضور فعالانه علمی و اجتماعی دانشگاه ها در بزنگاه کرونا

اگر علاقمند به دریافت بهترین خدمات تحصیل در کانادا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم ویزای تحصیلی کانادا، با دریافت مشاوره رایگان از مجربترین تیم مهاجرتی کانادا، بهترین مسیر را به سوی مدارو، کالج ها و دانشگاه های کانادا انتخاب کنید.

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرنگاران، پس از آنکه در سال 83 براساس ماده 99 قانون برنامه سوم توسعه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی کشور، وزارت فرهنگ و آموزش عالی به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تغییر نام داد، مأموریت های جدیدی در حوزه پژوهش و فناوری به وزارت علوم محول شد.

براساس مواد 3 و 4 قانون وظایف و تشکیلات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، تشکیل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) با هدف ایجاد هماهنگی و یکپارچگی در سیاست گذاری کلان اجرایی در حوزه علوم، تحقیقات و فناوری پیش­ بینی شد و اموری از جمله اولویت بندی و انتخاب طرح های اجرائی بلند مدت برای سرمایه گذاری کلان در بخش های آموزشی و پژوهشی و فناوری و همچنین آنالیز و پیشنهاد منابع اقتصادی مورد احتیاج در حوزه های علوم، تحقیقات و فناوری، به عهده این شورا گذاشته شد.

رئیس شورای عالی عتف رئیس جمهور است و مصوبات این شورای عالی پس از تایید رئیس جمهور برای تمامی مؤسسه های آموزشی و تحقیقاتی و دستگاه های اجرایی کشور لازم الاجرا می گردد.

درباره نحوه حمایت و راهبری پژوهش های مقابله با کرونا، مسئولیت اجتماعی دانشگاه ها در قبال مردم و جامعه و چگونگی ادامه فعالیت های پژوهشی در دانشگاه ها در شرایط ویژه ناشی از ویروس کرونا با مسعود برومند شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) گفت وگو نموده ایم.

در گفت وگوی خبرنگار با مسعود برومند دبیر شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) می خوانید:

حمایت و راهبری پژوهش های مقابله با کرونا

پردازش سریع در پروژه های تحقیقاتی با شبکه ابررایانش ملی

5 دانشگاه و پژوهشگاه عضو شبکه ابررایانش ملی

محاسبات سریع پژوهش های کرونا، اولین مسئولیت شبکه ابررایانش ملی

فعالیت های پژوهشی در دانشگاه ها در شرایط ویژه کرونا ادامه دارد

حضور دانشجویان برای فعالیت های پژوهشی در دانشگاه ها

دانشجویان به وسیله ویدیو کنفرانس از انتها نامه و رساله دفاع می نمایند

روی دیگر نقش مراکز علمی در مقابله با کرونا؛ مسئولیت اجتماعی دانشگاه ها در قبال مردم و جامعه

فارس: در مقابله با ویروس کرونا، به دفعات درباره نقش دانشگاه ها، موسسات آموزش عالی و پژوهشی در این میدان مبارزه سخن گفته شده است؛ در شرایط کرونا، علاوه بر یاری علمی و تخصصی دانشگاه ها در ابعاد فنی، چه اقدامات دیگری در راستای هم افزایی و به کارگیری سایر ظرفیت های مراکز علمی صورت گرفت؟

450 شرکت فناور در پارک های علم و فناوری، در فراوری محصولات مقابله با کرونا فعال شدند که دو سوم آنها هیچ سابقه قبلی در این زمینه نداشتند

برومند: در بعد علمی از دانشگاه ها خواسته شد که در حد زیرساخت و امکانات موجود خود برای ارائه یاری علمی به طرح های مقابله با کرونا به ویژه در شرکت های فناور و دانش بنیان مستقر در مراکز رشد و پارک های علم و فناوری اقدام نمایند؛ نتیجه این سیاست هم این بود که دانشگاه ها، موسسات آموزش عالی، پژوهشگاه ها، شرکت های فناور و دانش بنیان، مراکز رشد و پارک های علم و فناوری، در میدان مقابله با ویروس کرونا عملکرد خوبی نشان دادند و پس از شناسایی این ویروس در کشور، در مدت کوتاهی، شاهد جهشی در ارایه بومی خدمات و محصولات مقابله با ویروس کرونا در کشور بودیم. به طوری که تا به امروز 60 شرکت در مجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در زمینه ارائه خدمات و محصولات مقابله با کرونا فعال شده است و 450 شرکت فناور به میدان مقابله با کرونا وارد شده اند. پارک های علم و فناوری به سرعت به میدان مقابله با ویروس کرونا وارد شدند و فعالیت های خود را حول برطرف احتیاجهای کشور شکل دادند، شاهد فراوری محصولات فناورانه بسیاری برای مقابله با کرونا بودیم.

هدف نهایی همه این برنامه ها و اقدامات، یاری به افزایش توان فراوریات محصولات مقابله با ویروس کرونا در کشور بوده است.

حضور فعالانه علمی و اجتماعی دانشگاه ها در بزنگاه کرونا

در بعد علمی از دانشگاه ها انتظار می رود که در حد توانایی خود به طرح های مقابله با کرونا به ویژه در شرکت های فناور و دانش بنیان مستقر در مراکز رشد و پارک های علم و فناوری یاری نمایند. علاوه بر این، به دلیل صندلی علمی و تخصصی دانشگاه ها، وظایف و تکالیفی در قبال مردم و جامعه از آنها انتظار می رود و انتظار است که در بزنگاه هایی حضور فعالانه داشته باشند

علاوه بر بعد علمی، بخش دیگری از حیطه فعالیت های دانشگاه ها معطوف به مسئولیت اجتماعی است که از دانشگاه ها به دلیل صندلی علمی و تخصصی خود وظایف و تکالیفی را در قبال مردم و جامعه برعهده دارند انتظار می رود، به تعبیری در بزنگاه هایی از دانشگاه ها انتظار می رود حضور فعالانه داشته باشند. در شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا در جامعه هم دیدیم که بسیاری از دانشگاه ها، موسسات آموزش عالی و پژوهشگاه ها، در کنار مردم و جامعه در میدان مقابله با ویروس کرونا حضور فعالانه داشتند و خدماتی تخصصی و علمی را به مردم و جامعه ارائه دادند. همچنان که در بسیاری از استان ها، دانشگاه ها حضور فعالانه ای در ستادهای استانی مقابله با کرونا داشتند و با ارائه مشاوره و راهنمای به اتخاذ تصمیمات بهتر یاری کردند.

درباره مسئولیت اجتماعی دانشگاه ها نسبت به مردم و جامعه در شرایط ویژه ناشی از شیوع ویروس کرونا، به دانشگاه ها و پژوهشگاه ها توصیه شده که تا جایی که می توانند به میدان بیایند و برای مثال اگر می توانند با رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در محدوده دانشگاه پایگاه هایی را دایر نمایند و خدماتی به مردم ارائه دهند. همچنان که در این شرایط، شاهد ارایه مشاوره توسط مراکز مشاوره دانشگاه ها به مردم در حوزه های مختلف از جمله مسائل فردی و مسائل خانوادگی بودیم.

حمایت و راهبری پژوهش های مقابله با کرونا

فارس: یکی از اقدامات شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف)، راهبری پژوهش های مورد احتیاج در کشور است، پس از شیوع ویروس کرونا، اقدامات پژوهشی درباره مقابله با ویروس کرونا در کشور چگونه ساماندهی شد و چه اقدامی برای حمایت از این پژوهش ها و راهبری این پژوهش ها به سمت مطلوب موردنظر انجام شد؟

برومند: وزارت علوم، فناوری و تحقیقات به دانشگاه ها، موسسات آموزش عالی و پژوهشگاه ها برای اقدام موثر در زمینه مبارزه با ویروس کرونا تاکید نموده است؛ اما این وزارتخانه، علاوه بر تاکید بر انجام فعالیت های موثر در مقابله با کرونا و ورود فعالانه به این مقوله ملی و جهانی، درباره حمایت از پژوهش های مرتبط با مقابله با ویروس کرونا هم تاکید دارد. وزارت علوم به دانشگاه ها، موسسات آموزش عالی و پژوهشگاه ها تاکید نموده که برای حمایت از پژوهش های مرتبط با مقابله با ویروس کرونا برنامه ریزی نمایند.

در طرح شبکه ابررایانش ملی از همه پژوهش هایی که به نوعی با ویروس کرونا و پیغامدها و تبعات آن مربوط هستند، حمایت محاسباتی می گردد. 5 دانشگاه و پژوهشگاه از جمله دانشگاه شریف، امیرکبیر، خواجه نصیرالدین طوسی، صنعتی اصفهان و پژوهشگاه دانش های بنیادی (IPM) عضو شبکه ابررایانش ملی هستند و علاوه بر این دانشگاه و پژوهشگاه های دیگری هم در کشور شرایط و امکانات عضویت در این شبکه را دارند

به این ترتیب طرحی در دفتر حمایت و پشتیبانی از امور پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در قالب شبکه ابررایانش ملی رقم خورد که اولین کار شبکه ابررایانش ملی، محاسبات سریع پژوهش های مربوط به کرونا بود. این طرح از پژوهش هایی که با مقابله با کرونا مرتبط باشند حمایت می نماید. در واقع در این طرح از همه پژوهش هایی که به نوعی با ویروس کرونا و پیغامدها و تبعات آن مربوط هستند، حمایت محاسباتی می گردد تا اگر پژوهشگری در پژوهش های خود احتیاج به محاسبات سریع یا شبیه سازی پیشرفته داشت، از امکانات شبکه ابررایانش ملی استفاده کند.

محاسبات سریع پژوهش های مربوط به کرونا، اولین کار شبکه ابررایانش ملی

برومند: 5 دانشگاه و پژوهشگاه از جمله دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، دانشگاه صنعتی اصفهان و پژوهشگاه دانش های بنیادی (IPM) عضو شبکه ابررایانش ملی هستند و علاوه بر این دانشگاه و پژوهشگاه ها، مجموعه های دیگری هم شرایط و امکانات عضویت در این شبکه را دارند و در صورت اضافه شدن مجموعه های جدید به این شبکه، توان شبکه افزایش خواهد یافت. این شبکه مانند سامانه ای است که دانشگاه ها به وسیله درگاه ها به آن وارد می شوند و به وسیله آن به امکان محاسبات سریع دسترسی پیدا می نمایند.

هدف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از راه اندازی شبکه ابررایانش ملی، هم افزایی توان پژوهشگران و متخصصان کشور، جلوگیری از انجام موازی کاری، کاهش هزینه و افزایش بهره وری بوده است تا به وسیله شبکه ابر رایانش ملی، امکانات وزارت علوم و دانشگاه ها بین پژوهشگران به اشتراک گذاشته گردد.

این اقدام در راستای نقش ملی و منطقه ای ایران در مبارزه با ویروس کرونا انجام می گردد. این حمایت فقط شامل پژوهش های ملی نیست و می تواند شامل پژوهش های غیر ایرانی مربوط به مقابله با کرونا گردد.

در این برنامه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اعلام به همه روسای دانشگاه ها، موسسات پژوهشی، پارک های علم و فناوری و معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از پژوهشگران و جامعه دانشگاهی خواسته که در شبکه ابر رایانش ملی مشارکت نمایند.

فعالیت های پژوهشی در دانشگاه ها در شرایط ویژه کرونا ادامه دارد

فارس: بخش آموزش جدی ترین حوزه در آموزش عالی بود که در اثر شرایط پیش آمده ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور نهاده شد؛ اما علاوه بر بخش اصلی یعنی آموزش، بخش پژوهش هم از این شرایط بسیار تاثیر پذیرفت، به طوری که درخواست های دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی درباره فعالیت های پژوهشی هم اندازه دانشجویان مقطع کارشناسی به گوش رسید. شرایط بخش پژوهش در آموزش عالی در شرایط کرونا چگونه است؟

شرایط دانشگاه ها در ترم پاییز هنوز معین نیست؛ دانشگاه ها و پژوهشگاه ها شرایط را برای حضور دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی که کار ضروری در آزمایشگاه ها و مزارع دارند با رعایت پروتکل های بهداشتی وزارت بهداشت و با رعایت اصول فاصله گذاری اجتماعی فراهم نموده اند؛ شرایط دفاع دانشجویان هم به صورت مجازی فراهم شده است

برومند: با توجه به اینکه وضع بازگشایی دانشگاه ها هنوز به طور دقیق معین نیست و درباره فرایند ادامه کار در ترم پاییز هم سناریوهای متعددی وجود دارد، دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور باید متناسب با سناریوهای مختلف برنامه ریزی های لازم را انجام دهند تا فعالیت حوزه های مختلف آموزشی، پژوهشی و فناوری در دانشگاه ها و پژوهشگاه ها با اختلال روبرو نگردد. فعلا شرایط کشور در ترم پاییز معین نیست و دانشگاه ها باید برای هر شرایط احتاقتصادی آمادگی داشته باشند. در این باره شرایط هر دانشگاه متفاوت است و هر دانشگاه براساس امکانات و شرایط خود، بهترین برنامه ریزی را انجام می دهد.

حضور دانشجویان برای فعالیت های پژوهشی در دانشگاه ها

برومند: دانشگاه ها برای ادامه فعالیت های پژوهشی در شرایط ویژه ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور آماده شده اند. به دانشگاه ها، موسسات آموزش عالی و پژوهشگاه ها تاکید شده که شرایط را برای حضور دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی که کار ضروری در آزمایشگاه ها و مزارع دارند با رعایت پروتکل های بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با رعایت اصول فاصله گذاری اجتماعی فراهم نمایند. در حال حاضر هم شاهد حضور دانشجویان مقاطع تحصیلی بسته به احتیاج و تشخیص استاد و دانشگاه، در محیط های دانشگاهی هستیم.

جلسات دفاع انتها نامه و رساله به صورت ویدیو کنفرانسی ادامه دارد

برومند: همچنین دانشگاه ها شرایط دفاع دانشجویان از انتها نامه و رساله دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا را به صورت غیر حضوری و مجازی و به وسیله ویدیو کنفرانس فراهم نموده اند. همچنان که تا به امروز جلسات متعددی از دفاع انتها نامه و رساله در دانشگاه ها برگزار شده است و کوشش شده در این جلسات حداقل حضور دانشجو و اساتید رقم بخورد. با این اقدامات و راهکارها کوشش شده که فعالیت های پژوهشی و فناوری در دانشگاه ها بدون وقفه ادامه یابد و حداکثر استفاده و سازگاری با شرایط موجود را داشته باشیم.

انتهای پیغام/

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 20 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: tour-armenia.ir شناسه مطلب: 462

به "پردازش سریع محاسبات پژوهش های مربوط به کرونا در شبکه ابررایانش ملی، حضور فعالانه علمی و اجتماعی دانشگاه ها در بزنگاه کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پردازش سریع محاسبات پژوهش های مربوط به کرونا در شبکه ابررایانش ملی، حضور فعالانه علمی و اجتماعی دانشگاه ها در بزنگاه کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید