آسان ترین روش تهیه فلافل گیاهی
به گزارش تور ارمنستان، منوی غذاهای گیاهی شما، بدون فلافل چیزی کم خواهد داشت. این غذای محبوب عربی با عطر گشنیز و فلفل، می تواند یکی از غذاهای همیشگی سفره گیاه خوارها باشد. با این وجود، تهیه فلافل گیاهی برای بسیاری از افراد وقت گیر و سخت است. آنها زمان زیادی را صرف آماده کردن مایه این غذا می نمایند و آخر سر هم با تماشا فلافل های از هم پاشیده در روغن، خیال چشیدن طعمش را از سرشان بیرون می نمایند. اگر شما هم یکی از این افراد هستید، به جای صرف نظر کردن از تهیه این غذا، با ما همراه شوید. در ادامه این مطلب ساده ترین روش را برای تهیه فلفل خوشمزه با شما درمیان می گذاریم.
مواد لازم برای تهیه فلافل گیاهی
- نخود خشک یک پیمانه پر
- برگ گشنیز، ریحان یا نعناع؛ ترجیحا مخلوطی از هر سه 60 گرم
- پیازچه (ریز شده) شش ساقه
- سیر (ریز شده) دو حبه
- زیره سبز یک قاشق چای خوری
- تخم گشنیز نصف قاشق چای خوری
- نمک به میزان لازم
- روغن سرخ کردنی سه پیمانه
- سس شیرین یا تند برای سِرو کردن به میزان لازم
طرز تهیه فلافل گیاهی
آماده سازی نخودها
مثل روش تهیه فلافل عربی، نخودها را با آب بشویید و سپس در یک کاسه بزرگ بریزید. روی آنها آب سرد بریزید، آنقدر باشد که نخودها بتوانند 2 تا 3 برابر حجم خود آب جذب نمایند. روی کاسه را بپوشانید و در دمای اتاق بگذارید یک شب تا صبح بماند. فردا نخودها را از آب در آورید، و با دقت در یک ظرف سالادساز (Salad spinner) بگذارید و با نیروی گریز از مرکز آن بقیه رطوبتشان را هم بگیرید.
مخلوط کردن مواد
نخودها را با برگ گشنیز، ریحان، نعناع، سیر، پیازچه، زیره، تخم گشنیز، و نمک در ظرف دستگاه غذاساز (همزن) بریزید. آنها را آنقدر ریز کنید تا نخودها به مکعب های خیلی کوچکی تبدیل شوند. اگر لازم شد در میانه کار موادی را که در کناره بالایی دستگاه جمع شده به نزدیک تیغه ها برگردانید و بزنید تا یکدست شوند. حالا دیگر مخلوط باید آماده باشد.
ساختن قرص ها
مخلوط را برای 15 دقیقه در یخچال بگذارید تا بهتر خودش را بگیرد. این کار به حفظ شکل قرص های فلافل بعد از گرد کردن می نماید. بعد از این زمان، ظرف را بیرون آورده و با قاشق میزان کافی از مخلوط را کف دست خود بگذارید و به شکل قرص در آورید. (این مخلوط را نمی گردد مثل خمیر نان ورز داد. باید با کف دست آن را به هم فشار دهید تا شکل بگیرد). قرص ها را در یک کاسه تمیز بگذارید.
پختن در روغن
وقتی همه مواد به قرص تبدیل شد، روغن سبزی را در یک تابه بریزید، عمق روغن تقریبا دو سانتی متر باشد. بگذارید روی شعله بماند تا دمایش به حدود 200 درجه سانتی گراد برسد. سپس به آرامی و با دقت زیاد قرص ها را در این حمام داغ قرار دهید. کمی فاصله بین آن ها ضروری است.
بعد از اینکه یک نیمه شان کاملا پخت و به رنگ قهوه ای در آمد، آنها را آرام بچرخانید تا نیمه دیگر هم بپزد. هر نیمه تقریبا در دو دقیقه آماده خواهد شد. سپس می توانید آنها را روی دستمال کاغذی بگذارید تا روغن شان گرفته گردد. البته می توانید به جای این نوع فلافل، فلافل رژیمی را آماده کنید تا نگران چربی اش هم نباشید.
سرو غذا
وقتی همه قرص ها را پختید می توانید اجاق را خاموش کنید و به سِرو غذا مشغول شوید. همراه با فلافل نان ساندویچی یا معمولی، سس تند یا شیرین، گوجه و خیارشور، و کلم ریز شده سرو کنید تا سفره ای رنگارنگ و خوشمزه داشته باشید.
نکات پخت فلافل حرفه ای
- از نخود خشک بهره ببرید تا نیازی به آرد و مواد مشابه نباشد و فلافل هایتان سبک و ترد از کار در آیند.
- اگر بعد از ساختن خمیر آن را کناری بگذارید تا رطوبتش برود، فلافل ها شکل خود را بهتر حفظ می نمایند.
- ساختن توپ های کوچک، یاری می نماید نسبت تردی بیرون به نرمی درون فلافل ها بهتر رعایت گردد.
- سرخ کردن فلافل در روغن آن را به غذایی چرب تبدیل می نماید. اگر کلسترول خونتان بالاست یا نگران چاق شدن هستید، می توانید فلافل رژیمی را بدون روغن فراوان آماده کنید.