زعفران هواکشت در دانشگاه رازی کرمانشاه تولید می شود

به گزارش تور ارمنستان، دانشجوی دکتری زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: با توجه به مزایای کشت آیروپونیک زعفران، انجمن علمی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی این دانشگاه اقدام به کشت زعفران هواکشت کرده است.

زعفران هواکشت در دانشگاه رازی کرمانشاه تولید می شود

یاسین نوروزی، دانشجوی دکتری زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه رازی کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار دانشگاه تور ارمنستان، گفت: زعفران با نام علمی Crocus Sativus گیاهی چند ساله از خانواده زنبقیان (Irideceae) و گرانبهاترین ادویه جهان است. امرزوه کشت زعفران با توجه به چند ساله بودن گیاه و نیاز آبی کم مورد توجه کشاورزان قرار گرفته است.

مجری طرح کشت زعفران گلخانه ای به روش ایروپونیک (هواکشت) در دانشگاه رازی کرمانشاه، اضافه کرد: علاوه بر مزیت های زراعی زعفران نسبت به سایر گیاهان، در سالیان اخیر به دلیل خاصیت ضد افسردگی زعفران همواره مورد توجه شرکت های داروسازی جهان بوده و به دلیل داشتن مزیت ها و ارزش اضافه کرده بالای این گیاه، پرورش زعفران در کشور های پیشرفته برای رسیدن به سوددهی بالا اهمیت ویژه ای دارد از جمله این کشور ها می توان به چین اشاره کرد که برنامه های مهمی برای دستیابی به کشت این گیاه با ارزش دنبال می کند و استفاده از روش های صنعتی و مدرن در کشت این گیاه مورد توجه است.

این دانشجوی دکتری زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه رازی کرمانشاه اضافه کرد: یکی از این روش ها، کشت آیروپونیک یا هواکشت زعفران است. در این روش در مرحله تولید جوانه گل و تا زمان برداشت گل ها، نیازی به زمین کشاورزی و خاک برای پرورش محصول نیست (کشت بدون آبیاری مستقیم و خاک).

وی اظهار کرد: از مزایای این روش می توان به صرفه جویی در مصرف آب، کنترل آسان بیماری ها و آفات، بازگشت سریع سرمایه، کنترل دما و رطوبت، کاهش هزینه های کاشت، داشت و برداشت و افزایش سطح زیرکشت (امکان کاشت حدود 4 الی 6 تن پیاز زعفران در 100 مترمربع) اشاره کرد.

نوروزی ادامه داد: با توجه به مزایای کشت آیروپونیک زعفران و به منظور تلاش در جهت اشتغال زایی و کارآفرینی دانشجویان، انجمن علمی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی با حمایت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه رازی اقدام به کشت زعفران هواکشت در ساختمان آزمایشگاه مرکزی دانشگاه رازی کرده است. در این طرح علاوه بر آموزش دانشجویان به صورت عملی، اهداف دیگری در قالب فعالیت های پژوهشی با مقایسه پیاز های کشت شده از شهرستان های کرمانشاه، جوانرود، نیشابور، تربت حیدریه و قائنات از نظر تاثیر بر عملکرد کمی و کیفی زعفران بررسی خواهد شد.

وی بیان نمود: امسال کشت زعفران هواکشت را به صورت مستقل در دانشگاه رازی انجام خواهم داد و با همکاری انجمن علمی دانشجویی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی انجام شده و فعالیت های ما تا زمان گل دهی و برداشت محصول به طور جدی انجام می شود.

این دانشجوی دکتری زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: با توجه به عدم امکان کشت زعفران به صورت کشت مستقیم داخل زمین، انجمن علمی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه رازی آمادگی دارد در برخی مناطق استان با دمای بالای 40 درجه سانتیگراد و با هدف اشتغال زایی برای دانشجویان و فارغ التحصیلان بخش کشاورزی و افراد عادی، نسبت به آموزش کاشت زعفران به روش گلخانه ای و بازاریابی و فروش این محصول با تمام ارگان های دولتی و بخش خصوصی همکاری کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 27 آبان 1399 بروزرسانی: 27 آبان 1399 گردآورنده: tour-armenia.ir شناسه مطلب: 666

به "زعفران هواکشت در دانشگاه رازی کرمانشاه تولید می شود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "زعفران هواکشت در دانشگاه رازی کرمانشاه تولید می شود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید